nedelja, 23. jul 2017.  11:42h
Pročitano 2791 puta

Počela transformacija Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva

Odbornici Skupštine grada na poslednjem zasedanju 13. jula usvojili su niz odluka kojima je praktično počela transformacija JP “Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva” u preduzeće koje će ubuduće nositi naziv JP “Urbanizam” sa sedištem u Karađorđevoj ulici.

U ovoj zgradi u Karađorđevoj ulici od 1. septembra biće sedište JP "Urbanizam" Pančevo U ovoj zgradi u Karađorđevoj ulici od 1. septembra biće sedište JP "Urbanizam" Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Odluka o promeni sedišta kao i imena Direkcije takođe je usvojena na sednici Skupštine, a rok do kojeg bi trebalo da se završi transformacija ovog javnog preduzeća je 1. septembar.

Deo zaposlenih JP “Direkcija za izgradnju i uređenje Pančevo” preći će u novo javno preduzeće koje će se zvati „Urbanizam“ i oni će se baviti izradom planske dokumentacije, upravljanjem putevima, a brinuće i o odmaralištu na Divčibarama. Drugi deo zaposlenih preći će u Gradsku upravu u novi Sekretarijat za investicije koji će se formirati.  

Prema odlukama usvojenim na sednici Skupštine pravni naslednik JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“ biće novo javno preduzeće pod imenom „Urbanizam“.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva kaže da je ideja da „Urbanizam“, postane regionalni urbanistički zavod, a da bi im se omogućilo da što više prihoduju na tržištu, što je i cilj izmene Zakona o budžetskom sistemu, bilo je potrebno pristupiti donošenju niza odluka.

Pored grada Pančeva suosnivači novog preduzeća ili korisnici usluga mogle bi da budu i ostale lokalne samouprave, pre svega u Južnom Banatu s obzirom na to da te lokalne samouprave nemaju i nisu imale svoje urbanističke zavode ili jedinice koje su se bavile izradom urbanističkih planova, rekao je Saša Pavlov.

Od jeseni će biti formiran novi Sekretarijat za investicije koji će biti nadležan za sprovođenje svih ostalih radnji i predradnji vezanih za investicinono ulaganje grada Pančeva i jedan broj ljudi će preći iz Direkcije u Gradsku upravu. 

Jedan deo njih koji su kvalifikovani za obavljanje nadležnosti iz oblasti urbanizma će ostati u “Urbanizmu”. Manji broj zaposlenih će nakon internih konkursa biti zaposlen u drugim javnim i javno komunalnim preduzećima u kojima će se baviti poslovima za koje su kvalifikovani. To praktično znači da niko od stalno zaposlenih u Direkciji neće sada ostati bez posla, kazao je Pavlov.

 

0 direkcija pancevo

 

Inače, na poslednjoj sednici Skupštine Grada Pančeva na mesto direktora JP „Direkcija za izgradnju i uređenje grada Pančeva“ imenovana je Maja Vitman, koja je do sada bila vršilac dužnosti direktora u ovom preduzeću, a iako je njoj mandate poveren na četiri godine, zbog transformacije Direkcije jasno je da će ona taj posao obavljati do 1. septembra.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00