nedelja, 23. jul 2017.  09:34h
Pročitano 1339 puta

Srebrna medalja za Marka Šušnjara na Olimpijadi iz fizike

Srednjoškolac iz Pančeva, Marko Šušnjar, učenik Matematičke gimnazije osvojio je srebrnu medalju na 48. Međunarodnoj olimpijadi iz fizike za učenike srednjih škola u Indoneziji.

Učenici iz Srbije su ostvarili najbolji rezultat u istoriji naših učešća osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje Učenici iz Srbije su ostvarili najbolji rezultat u istoriji naših učešća osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje MGB

Ovo prestižno takmičenje se održava od 16. do 24. jula u Jogjakarti u Indoneziji, a naši učenici su ostvarili najbolji rezultat u istoriji naših učešća osvojivši jednu zlatnu i četiri srebrne medalje.

Zlatnu medalju je osvojio Dušan Đorđević iz Matematičke gimnazije u Beogradu, a srebrne Marko Šušnjar i Vuk Radović iz Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Novak Stanojević i Bogdan Stanojević iz Gimnazije „Svetozar Marković“ u Nišu. 

Stručni rukovodioci ekipe su bili docent dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i Veljko Janković iz Instituta za fiziku u Beogradu.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00