četvrtak, 20. jul 2017.  17:53h
Pročitano 3070 puta

Nagrađeni najbolji studenti Pančeva

Najboljim studentima Pančeva koji su na završnoj godini osnovnih ili master studija, s prosekom iznad 9,00 tokom studiranja, predstavnici lokalne samouprave uručili su novčane nagrade.

Novčanu nagradu ove godine dobilo je 24 studenta Novčanu nagradu ove godine dobilo je 24 studenta Pančevo.MOJKraj.rs

Jednokratnu novčanu pomoć u iznosu od po 30.000 dinara ove godine dobilo je 24 studenta.

Novčane nagrade uručili su im Predrag Živković, zamenik gradonačelnika Pančeva i mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća za obrazovanje.

 

IMG 20170720 110536

 

Studenti nisu krili zadovoljstvo što je Grad Pančevo prepoznao i nagradio njihov trud i zalaganje. Među nagrađenima je i Monika Bređan, studentkinja Geografskog fakulteta.

Nagradu u visini od 30.000 dinara ove godine dobilo je 24 studenta i to: 

Jelena Mrkela, Ekonomski fakultet;
Aleksa Čupić, Filozofski fakultet;
Predrag Janjuš, Pravni fakultet;
Boris Stojakov, Farmaceutski fakultet;
Nevena Lukinić, Filološki fakultet;
Aleksandra Stanojević, FMU;
Tanja Nikočev, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja;
Predrag Milošev, Ekonomski fakultet;
Mladen Marina, saobraćajni fakultet;
Nevena Čiča, Farmaceutski fakultet;
Katarina Pinter, Akademija umetnosti u NS;
Monika Bređan, Geografski fakultet;
Gorana Crnobrnja, Elektrotehnički fakultet;
Marija Milojević, Građevinski fakultet;
Aleksandra Tajdić, FMU;
Katarina Đurić, Saobraćajni fakultet;
Jovana Isevski, Filološki fakultet;
Jovana Sarić, Učiteljski fakultet;
Milovan, Paunić, Mašinski fakultet;
Sanja Momčilović, FLU;
Dragana Maljković, FON;
Jelena Đorđievski, Filozofski fakultet;
Snežana Stanković, Farmaceutski fakultet i
Mira Malić, Pravni fakultet.

Nadala sam se nagradi, jer se uručuje već godinama onima koji imaju dobar prosek. Zaista mi znači novčana nagrada, kao neko priznanje za sav trud koji sam uložila za vreme studiranja, kaže Monika Bređan.

Jovana Isevski studira engleski jezik na Filološkom fakultetu, prosečna ocena joj je 9,1. 

Iskreno nisam očekivala ova sredstva, ali mi je drago što sam ovde. Pančevo se i do sada pokazalo kao grad koji brine o svojim studentima. Jednom su mi platili sertifikat iz engleskog. Planiram da idem na master studije u inostranstvo tako da će mi ovaj novac značiti verovatno za kartu, kaže Jovana Isevski.

Predrag Janjuš, student je završne godine na Pravnom fakultetu. Prosečna ocena mu je za sada 9,6 i ostalo mu je još dva ispita do kraja.

Ovo je neka nagrada za naš trud i dokaz da grad brine za studente. Nama je drago da budemo ovde, ovo mi predstavlja dodatnu motivaciju. Dopao mi se Pravni fakultet i sve je dobro išlo tokom čitavog studiranja. Sada mi je ostalo još dva ispita do kraja, a nakon toga ću ovim novcem najverovatnije platiti sebi neko putovanje, kaže Predrag Janjuš.

Zamenik gradonačelnika Predrag Živković čestitao je studentima na postignutim rezultatima i osvrnuo se na činjenicu da ove godine ima mnogo više nagrađenih u odnosu na prošlu godinu, te izrazio nadu da će to biti trend i ubuduće. Dodao je da smatra da je trud koji su nagrađeni studenti uložili daleko veći od iznosa nagrade, ali i da je važna poruka grada srednjoškolcima, odnosno budućim studentima i studentima, da Grad misli na njih i da je spreman da im pomogne u svakoj situaciji. Živković je svim studentima poželeo da se što pre profesionalno ostvare, bez obzira da li planiraju dalje usavršavanje ili da se zaposle.

Mr Tatjana Božić, članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje je izjavila da je osnovni motiv Grada bio da se studentima i njihovim porodicama materijalno pomogne, s obzirom da je studiranje skupo, sa ciljem da se pokaže da Grad brine o njima i želi da oni ostanu u Pančevu i unaprede ga svojim znanjem. Takođe smatra da bi bilo dobro organizovati da se naši privrednici povežu sa najboljim studentima i eventualno im ponude zaposlenje kada završe studije.

 

IMG 20170720 110452

 

Nagrada je ustanovljena 2007. godine na inicijativu Regionalnog centra za talente “Mihajlo Pupin” iz Pančeva i tradicionalno se dodeljuje studentima na završnoj godini četvorogodišnjih ili dužih studija na fakultetima čiji je osnivač Republika Srbija, a koji su tokom celog studiranja ostvarili prosečnu ocenu iznad 9,00.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00