ponedeljak, 17. jul 2017.  13:43h
Pročitano 1969 puta

Marina Ankajcan - nova predsednica Kluba novinara NIU „Libertatea“

Novinarka Marina Ankajcan danas je izabrana za novu predsednicu Kluba novinara Novinsko-izdavačke ustanove „Libertatea“ u Pančevu.

Marina Ankajcan radi kao lektorka i novinarka u Novinsko-izdavačkoj ustanovi ,,Libertatea“ sa sedištem u Pančevu, koja ima delatnost na rumunskom jeziku Marina Ankajcan radi kao lektorka i novinarka u Novinsko-izdavačkoj ustanovi ,,Libertatea“ sa sedištem u Pančevu, koja ima delatnost na rumunskom jeziku NIU Libertatea

Na današnjoj redovnoj izbornoj sednici Kluba novinara NIU ”Libertatea” iz Pančeva, dosadašnji predsednik ovog Kluba, Mik Valentin, je obavestio prisutne o svom reizboru u Upravnom i Izvršnom odboru Udruženja Novinara Srbije i takođe naveo dosadašnje aktivnosti ovog Kluba novinara kao i bogatu dosadašnju saradnju sa centralom UNS-a u Beogradu. 

Kao jedan od rezultata te saradnje Mik je naveo više odobrenih stipendija u Novinarskoj Školi UNS-a koju su mladi novinari ove novinske ustanove pohađali poslednjih nekoliko godina i time obogatili svoje znanje u oblasti novinarske profesije. 

Mik je predložio da, zbog dupliranja funkcija, neko drugi preuzme funkciju predsednika Kluba novinara NIU “Libertatea” te je predložio Marinu Ankajcan, novinarku ove kuće što je jednoglasno prihvaćeno od strane svih prisutnih članova.

Marina Ankajcan (1986) – master filolog. Diplomirala je 2008. godine na Filološkom fakultetu Zapadnog univerziteta u Temišvaru, smer Rumunski jezik i književnost – Engleski jezik i književnost. Na istom fakultetu, 2011. godine završila je master studije u oblasti analize diskursa. Pohađala je Novinarsku školu i Školu veb novinarstva Udruženja novinara Srbije. Radi kao lektorka i novinarka u Novinsko-izdavačkoj ustanovi ,,Libertatea“ sa sedištem u Pančevu, koja ima delatnost na rumunskom jeziku.  

Autor:  V.M.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00