ponedeljak, 17. jul 2017.  09:11h
Pročitano 2075 puta

Ognjen Tošić otputovao u Brazil na Međunarodnu olimpijadu

Ognjen Tošić iz Pančeva, sa ostalim učenicima beogradske Matematičke gimnazije otputovao je juče u Brazil na 58. Međunarodnu matematičku olimpijadu za srednjoškolce, gde će predstavljati Srbiju.

Na najprestižnije takmičenje iz matematike za srednjoškolce otputovali su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Igor Medvedev, Marko Medvedev, Jelena Ivančić i Ognjen Tošić zajedno sa vođama ekipe Na najprestižnije takmičenje iz matematike za srednjoškolce otputovali su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Igor Medvedev, Marko Medvedev, Jelena Ivančić i Ognjen Tošić zajedno sa vođama ekipe http://www.dobrevesti.rs/

Na najprestižnije takmičenje iz matematike za srednjoškolce otputovali su: Aleksa Milojević, Pavle Martinović, Igor Medvedev, Marko Medvedev, Jelena Ivančić i Ognjen Tošić zajedno sa vođama ekipe, profesorima Bojanom Bašićem sa PMF iz Novog Sada i Dušanom Đukićem sa Mašinskog fakulteta u Beogradu.

Olimpijada se održava od 14. do 23. jula u Rio de Žaneiru, a naši najbolji matematičari učestvuju na takmičenju zahvaljujući podršci KPMG Beograd, koji je za sve obezbedio avionske karte, kotizacije i prateće troškove, prenosi portal Dobre vesti.

Na prošlogodišnoj olimpijadi učenici iz Srbije osvojili su jednu srebrnu i četiri bronzane medalje.

Autor:  Kuća dobrih vesti/Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00