nedelja, 16. jul 2017.  12:39h
Pročitano 3357 puta

Gimnazijalac Marko Šušnjar u srpskom takmičarskom timu iz fizike

Učenik Matematičke gimnazije, Marko Šušnjar iz Pančeva, član je petočlanog srpskog tima koji je sinoć otputovao u Indoneziju na najprestižnije svetsko takmičenje srednjoškolaca iz fizike.

Petočlani tim iz Srbije s profesorima pred polazak na takmičenje u Indoneziji Petočlani tim iz Srbije s profesorima pred polazak na takmičenje u Indoneziji Matematička gimnazija

Srbiju će na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi, koja će biti održana od 16. do 24 jula u gradu Jogiakarta, predstavljati Marko Šušnjar, Dušan Đorđević i Vuk Radović iz Matematičke gimnazije u Beogradu i braća Novak i Bogdan Stanojević iz niške gimnazije "Svetozar Marković".

Vođe tima su profesor dr Božidar Nikolić sa Fizičkog fakulteta u Beogradu i profesor Veljko Janković sa Instituta za fiziku iz Zemuna.

Na prošlogodišnoj Međunarodnoj olimpijadi iz fizike učenici iz Srbije postigli su izuzetan uspeh osvajanjem jedne zlatne, jedne srebrne i tri bronzane medalje. Na svetskom takmičenju iz fizike naši učenici su do sada osvojili pet zlatnih, 23 srebrne i 55 bronzanih medalja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00