subota, 8. jul 2017.  20:35h
Pročitano 1442 puta

U Pančevu održana radionica „Rodne uloge u našem društvu“

„Karavan dijaloga” počeo je 7. jula dodelom nagrada pobednicima foto konkursa „Položaj žena u društvu” i debatom „Žene i mir”, koja je održana u Beogradu, a već sledeća stanica im je bio naš grad – Pančevo.

Radionica „Rodne uloge u našem društvu” održana je u subotu, 8. jula u prostorijama Turističke organizacije Pančevo Radionica „Rodne uloge u našem društvu” održana je u subotu, 8. jula u prostorijama Turističke organizacije Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

Radionica „Rodne uloge u našem društvu” održana je danas u prostorijama Turističke organizacije Pančevo. Među učesnicima su bila i dva muškarca (što nije čest slučaj kada su slične teme u pitanju) koja podržavaju feministkinje.

Pričalo se o osnovnim konceptima roda, o rodnim ulogama, kako se one kreiraju i na koji način utiču na buduće životne uloge žena, o razlikama između pola i roda, a učesnici su podelili i svoja iskustva iz raznih perioda svog života...

 

0 rodne uloge u pancevu

 

 

Na kraju je organizovan kviz, a kroz tačne odgovore na pitanja prisutni su saznali statističke podatke o tome koliko su žene uključene u javni život u Srbiji i koje su njihove najčešće uloge u društvu.

Karavan su organizovale mlade žene iz Beograda i Prištine, kako bi se zajedničkim snagama borile za bolji položaj žena, a sastoji se iz serije radionica, javnih debata i foto izložbe. Alumni mreža okuplja mlade žene iz Beograda i Prištine, sa ciljem osnaživanja dijaloga između dve zajednice.

 

0 miljana pejić

 

Cilj radionice Karavana je da se kroz neposredni kontakt sa mladim ljudima pokrene diskusija i rasprava o rodnim pitanjima, zajedničkim problemima s kojima se susreću devojke iz Prištine i iz Beograda. Poenta je da se upoznajemo, razmenjujemo iskustva i dolazimo do konkretnijih rešenja problema koje kasnije može svaka od nas da dalje rešava u svojoj zajednici, kaže Miljana Pejić iz Alumni mreže Akademije dijaloga za mlade žene.

Akademija je deo „Follow Us” inicijative koju čine istaknute političarke i aktivistkinje iz Beograda i Prištine. Inicijator i fasilitator Akademije i Inicijative je Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju.

 

0 rodne uloge pvo

 

Radionica je organizovana u saradnji sa Ženskom mirovnom grupom Pančevo.

Nakon Pančeva, planirano je da Karavan „obiđe” i Novi Sad, Šabac, Bujanovac, Preševo, Gnjilane, Parteš, Peć i Prištinu.

Autor:  M.Manić
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00