utorak, 4. jul 2017.  07:23h
Pročitano 1858 puta

Upis učenika u srednje škole 4. i 5. jula

Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu, biće održan 4. i 5. jula, od 8 do 15 časova.

Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu, biće održan 4. i 5. jula, od 8 do 15 časova Upis učenika u srednje škole u prvom upisnom krugu, biće održan 4. i 5. jula, od 8 do 15 časova http://srednjeskole.edukacija.rs

Za upis je potrebno dostaviti uverenje o položenom završnom ispitu, svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju i izvod iz matične knjige rođenih. 

Za upis u stručne škole potrebno je i lekarsko uverenje o zdravstvenom stanju učenika.

U ovoj školskoj godini 1.170 đaka završilo je osmi razred, od kojih je tridesetosmoro ostalo nerasporođeno. Nakon raspoređivanja u deset pančevačkih srednjih škola slobodnih mesta ostalo je još u Poljoprivrednoj i Tehničkoj školi. U Poljoprivrednoj je slobodnih 10 mesta za poljoprivrednog tehničara i 21 mesto za tehničara hortikulture, a u Tehničkoj školi četiri mesta za tehničar za reciklažu. 

Učenici koji su ostali neraspoređeni nakon prvog kruga upisa, 4. jula moći će da predaju novu listu želja s preostalim slobodnim mestima u školama, a 7. jula će moći i da se upišu kada budu znali da li je neka od njihovih želja ispunjena.

Osim pančevačkih osnovaca, oko 300 đaka iz drugih opština južnog Banata takođe dolazi da upiše srednje škole u Pančevu.

U Mašinskoj školi “Pančevo” ove godine upisali su se učenici za tri smera sa elementima dualnog obrazovanja i za školsku 2017/2018. godinu i prvi put je broj mesta popunjen u prvom upisnom roku. Minimalan broj bodova koji je bio neophodan za upis u ovu srednju školu u proseku bio je 50, što je značajno više u odnosu na prošlu i ranije godine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00