ponedeljak, 3. jul 2017.  13:40h
Pročitano 1415 puta

Radionica na temu rodnih uloga u Pančevu

Alumni mreža Akademije dijaloga za mlade žene i Ženska mirovna grupa Pančevo organizovaće radionicu na temu rodnih uloga u subotu, 8. jula u 12 sati u prostorijama Turističke organizacije Pančevo (Ulica Vojvode Petra Bojovića broj 2).

 

Zašto se održava ova radionica?

Radionicu na temu rodnih uloga organizuje Alumni mreža Akademije dijaloga za mlade žene u saradnji sa Ženskom mirovnom grupom i usmerena je na informisanje i proširenje svesti mladih o jednakosti i rodnim ulogama, načinima njihovog formiranja kao i implikacijama koje rano zasnovane rodne uloge imaju na životne izbore među mladim muškarcima i ženama. Smatramo da potreba i značaj za organizovanjem ovog tipa radionice proizlaze iz činjenice da je naše društvo i pored vidljivog napretka još uvek pretežno patrijarhalno i da se o rodnim ulogama i tome šta one predstavalju u društvu nedovoljno govori. S tim u vezi naša ideja je da tokom dva sata trajanja radionice pružimo mogućnost mladima da se uključe u različite vežbe i diskusije na ovu temu i na taj način obogate svoje znanje o problemima rodne ravnopravnosti, stereotipima i da nauče kako se boriti protiv nejednakosti.
Na kraju radionice svim učesnicima će biti dodeljen sertifikat o učešću

 

Ko smo mi?

Alumni mreža Akademije dijaloga za mlade žene je nastala u okviru inicijative "Follow Us", podržane od strane Misija OEBS-a u Beogradu i Prištini. Inicijativa okuplja mlade i prominentne žene iz Beograda i Prištine iz sveta politike, akademskih krugova, medija i civilnog društva sa ciljem da kroz neformalne razgovore promovišu interkulturni dijalog s fokusom usmerenim na jednakost i osnaživanje žena u oba društva. 

 

0 dijalog karavan logo

 

U cilju promocije njihovih zajedničkih aktivnosti organizuju “Karavan dijaloga”, događaj koji objedinjuje nekoliko segmenata:

1. Foto konkurs na temu rodnih uloga u oba društva i uloge žene u svakodnevnim aktivnostima

2. Seriju radionica, javnih debata i izbožbi 20 najboljih fotografija koje su primljene u okviru foto konkursa, a koje će se održavati u 10 gradova.

Zainteresovani za učešće na radionici potrebno je da se prijave mejlom na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 6. jula.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00