petak, 30. jun 2017.  13:33h
Pročitano 3336 puta

U toku uređenje pijace u Starčevu

U Starčevu su u toku radovi na uređenju poslovne infrastrukture u ovom mestu, odnosno postavljanje čelične nadstrešnice na prostoru pijace, uređenje parking i pristupne saobraćajnice i trotoara.

Postavljena je čelična nadstrešnica koja će uskoro biti pokrivena Postavljena je čelična nadstrešnica koja će uskoro biti pokrivena Direkcija za izgradnju Pančeva

Radove u Starčevu danas je obišla direktorka JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo, Maja Vitman, u prisustvu predstvnika MZ Starčevo.

Postojeća pijaca u MZ „Starčevo“ bila je bez adekvatne infrastrukture, sa nepokrivenim tezgama i sanitarnim čvorom lošeg stanja. 

 

maja vitman starcevo sajt

 

Predviđeno je uređenje celog kompleksa parcele, koje se sastoji od čelične nadstrešnice površine oko 300 m2, parkinga i pristupne saobraćajnica oko 400 metara kvadratnih, višenamenskog platoa i trotoara oko 1.000 metara kvadratnih i radova na sanitarnom čvoru 25 metara kvadratnih. Višenamenski plato i trotoar će biti popločan behaton pločama. Predviđena je i izrada metalnih pijačnih tezgi, ukrasnih pokrivenih tezgi i 2 brvnare, kazala je Maja Vitman.

Postavljena je čelična nadstrešnica koja će uskoro biti pokrivena, sanitarni čvor je u fazi pokrivanja i radovi na instalacijama do nivoa terena i izrađene su sve tezge. 

 

radovi starcevopijaca

 

Nakon pokrivanja nadstrešnice leksanom i završetka sanitarnog čvora, radovi će privremeno biti obustavljeni. 

U sklopu pripreme za početak radova, utvrđeno je da glavni projekat koji je radila MZ Starčevo, po kome je raspisana nabavka a koji dostavljen JP „Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva“ Pančevo ne odgovara stanju na terenu, odnosno pojedini radovi nisu bili predviđeni u potrebnom obimu, a pojedini radovi uopšte nisu ni bili predviđeni, a neophodni su za realizaciju predmetne investicije. Iz navedenih razloga Grad Pančevo je obezbedio dodatna finansijska sredstva u iznosu od 4.786.340,22 sa PDV-om za viškove i dodatne radove.

Radovi su počeli 5. juna, a planirano je da budu završeni u septembru.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/V.N.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00