sreda, 28. jun 2017.  18:08h
Pročitano 1624 puta

Besplatna podela larvicida za suzbijanje komaraca

Na teritoriji Pančeva i svih devet naseljenih mesta u toku je akcija podele besplatnih pakovanja larvicida za suzbijanje komaraca u domaćinstvima.

Na teritoriji Pančeva i svih devet naseljenih mesta u toku je akcija podele besplatnih pakovanja larvicida za suzbijanje komaraca u domaćinstvima Na teritoriji Pančeva i svih devet naseljenih mesta u toku je akcija podele besplatnih pakovanja larvicida za suzbijanje komaraca u domaćinstvima www.pixabay.com

Stručnjaci Zavoda za DDD Ekosan do sada su obišli Glogonj i Jabuku, a u toku je obilazak Kačareva.

Kako bi se što bolje i brže rešili komaraca neophodna je saradnja od strane građana, potrebno je da im predočimo da je važno uzeti preparat Larvastop koji je besplatan, kako bi sprečili komarce da se razvijaju, navodi se u saopštenju Zavoda za DDD Ekosana.

Građani koji nisu bili kod kuće u periodu kada je ekipa došla do njih mogu se javiti u prostorije Mesne zajednice da preuzmu preparat.

Razvoj komaraca je vezan za vodu, a posebno vodu koja je zagađena, tako da je veoma važno da kesicu koju građani dobiju ubace u septičku jamu, stajaću vodu (baru, kantu, bure za zalivanje, i slično) ili kanal koji se nalazi u njihovom dvorištu ili ispred kuće.

Neophodno je, samo, da se pridržavaju uputstva koje dobiju uz vrećicu preparata i navedenih mera predostrožnosti. 

Realizacija akcije: Grad Pančevo - Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Zavod za DDD EKOSAN.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00