utorak, 27. jun 2017.  20:04h
Pročitano 1331 puta

Ministar Dačić uručio ključeve montažne kuće hiljaditom korisniku Regionalnog stambenog programa u Srbiji

Vršilac dužnosti predsednika Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić uručio je danas u Pančevu ključeve montažne kuće hiljaditom korisniku Regionalnog stambenog programa u Srbiji. 

Ministar Ivica Dačić uručio je ključeve Milosavi Gnjatović koja je kuću dobila u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa Ministar Ivica Dačić uručio je ključeve Milosavi Gnjatović koja je kuću dobila u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa M.I.P.

Ministar Dačić, koji je predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica, uručio je ključeve Milosavi Gnjatović koja je kuću dobila u okviru drugog potprojekta Regionalnog stambenog programa.

Ministar Dačić istakao je da je do sada više od 100 miliona evra opredeljeno za rešavanje stambenog pitanja izbeglica iz BiH i Hrvatske u Srbiji.

Juče smo imali sastanak Upravnog odbora RSP gde je opredeljeno još 19 miliona evra za rešavanje ovog pitanja. Najveći donator je EU, ali tu su i mnoge države poput SAD, Nemačke, Italije. Takođe, sve prate i pomaži i Misija OEBS-a, UNHCR i Razvojna banka Saveta Evrope, kazao je on.

Ministar Dačić je zahvalio donatorima i pozvao ih na dalju saradnju budući da ima još 7.000 porodica koje čekaju na rešavanje stambenog pitanja.

Ministar Dačić podsetio je da se radi na više mesta u Srbiji i ponovio da je u funkciji više od 100 miliona evra za rešavanje tog problema, i izrazio nadu da će u narednih nekoliko godina stambeno biti zbrinuta i ostala lica koja imaju status izbeglica.

Ministar je objasnio da je reč o bespovratnim sredstvima, i naveo da država to pitanje rešava zajedno sa lokalnim samoupravama na više načina, kroz izgradnju stanova, kuća, dodelu građevinskog materijala, zemljišta.

Od kako je početkom devedesetih godina izbegla iz Bosne i Hercegovine Milosava Gnjatović selila se sa porodicom 15 puta a u Pančevu je poslednje tri godine. Konačno dobila je svoju kuću od šezdesetak kvadrata.

Ova kuća nam zaista mnogo znači, kako finansijski tako i psihički. Imamo troje dece i svaka selidba za njih je stres. Ovim putem bih pozvala sve izbeglice koje nisu rešile stambeno pitanje da se uključe u ovaj  program, rekla je za RTV Milosava Gnjatović.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov istakao je da je ovaj grad uz pomoć donatora u prethodnih 12 godina izbeglicama dodelio 164 nove stambene jedinice, 11 seoskih kuća i više od 200 paketa građevinskog materijala.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/M.I.P.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00