ponedeljak, 26. jun 2017.  20:17h
Pročitano 2947 puta

Nagrađeni najbolji maturanti i maturantkinje srednjih škola Pančeva

Grad Pančevo je i ove godine nastavio dugogodišnju tradiciju nagrađivanja najboljih maturanata i maturantkinja. 

Ove godine 40 srednjoškolaca nosioci su Vukove diplome Ove godine 40 srednjoškolaca nosioci su Vukove diplome Pančevo.MOJKraj.rs

Iz budžeta grada izdvojena su sredstva u iznosu od 400.000 dinara za dobitnike diplome „Vuk Karadžić“ i priznanje „Učenik generacije“, odnosno 10.000 za pojedinačnu nagradu.

Nagrade je maturantima danas svečano uručio gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov u prisustvu Tatjane Božić, članice Gradskog veća zadužene za obrazovanje, roditelja, nastavnika i medija.

 

0 urucenje novca vukovcima

 

Gradonačelnik Grada Pančeva Saša Pavlov je svim vukovcima čestitao na uspehu koji su postigli i kazao da oni imaju sve vrednosti koje treba jedan mlad čovek da poseduje. Mladost, intelegenciju, znanje i upornost.

Ukoliko odete i van zemlje da se školujete vratite se ovde. Pokušajte s nama da te neke vrednosti i lepote prenesemo ovde, pre svega u našu državu i u naš grad i da mi negujemo iste takve vrednosti, ali specifične u odnosu na našu istoriju i prošlost, kazao je između ostalog gradonačelnik Pančeva.

Andrej Tanko je učenik generacije u Gimnaziji “Uroš Predić” i kaže da je radio sve što i njegovi vršnjaci u školi, a da se taj rad i trud isplatio.

 

0 pavlov ssaasa gradnacelnik

 

Aleksandra Radičević iz Ekonomsko – trgovinske škole „Paja Marganović“, jedna od 40-oro vukovaca Grada Pančeva, rekla je da je za nju čast biti vukovac i đak generacije. Ona je bila prva na Republičkom takmičenju iz poslovne ekonomije što joj je omogućilo upis na Ekonomski fakultet.

Ulagala sam dosta truda i drago mi je da se sve isplatilo na kraju. Osećam se ispunjeno kad znam da sam vukovac u svojoj školi. Zadovoljna sam što mi je uspeh na takmičenje omogućio upis na Ekonomski fakultet. Sve može da se postigne kad se dobro organizuje. Uspevala sam da uskladim školu, takmičenja, društveni život, kazala je Aleksandra Radičević.

Boris Borđa je takođe vukovac srednje Ekonomske škole, ali je mišljenja da nije u srednjoj školi teško biti vukovac, dovoljno je da se redovno uči.

Nisam previše vremena provodio za knjigom, a znači mi Vukova diploma jer mi je to potvrda da sam jedan od najboljih u svojoj generaciji. U Ekonomskoj školi sam stekao dosta upotrebljivog znanja i verujem da će mi to znanje veoma koristiti i na fakultetu. Planiram da upišem Pravni fakultet, kaže Borđa.

Muzički program ovom prilikom izveli su učenici i nastavnici Muzičke škole Jovan Bandur“.

 

0 muz skola program

 

Od 40 nagrađenih maturanata 31 su dobitnici diplome „Vuk Karadžić“, 6 su dobitnici diplome „Vuk Karadžić“ i pohvale „Učenik generacije“, a troje su „Učenici generacije“.

Pored novčane nagrade od po 10.000 dinara, Grad je takođe ove godine, srednjim školama uplatio sredstva u ukupnom novčanom iznosu od 53.000 dinara za kupovinu poklon knjiga. Ove knjige su maturantima podeljene na završnim svečanostima u njihovim školama.

 

Bilbord sa vukovcima za 2017 600x300

 

Ove školske godine diplomu „Vuk Karadžić“ i priznanje „Učenik generacije“ steklo je 40 maturanata iz 8 srednjih škola:

1.) Gimnazije „Uroš Predić“ Pančevo………………………….27
2.) Medicinske škole „Stevica Jovanović“ Pančevo…….1
3.) Ekonomsko -trgovinske škole „Paja Marganović“…….3
4.) Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“ Pančevo……..3
5.) Tehničke škole „23. maj“ Pančevo……………………………1
6.) Mašinske škole “Pančevo“ Pančevo………………………..3
7.) Poljoprivredne škole „Josif Pančić“ Pančevo…………….1 i
8.) Muzičke škole „Jovan Bandur“ Pančevo………………………..1

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00