ponedeljak, 26. jun 2017.  07:55h
Pročitano 1704 puta

Omogućena prodaja s prikolica tamo gde prodavci ne ugrožavaju saobraćaj

Članovi Gradskog veća usvojili su Nacrt odluke o izmeni Odluke o postavljanju manjih montažnih, pokretnih i drugih objekata privremenog karaktera na površinama javne namene.

Sa sednice Gradskog veća Pančevo Sa sednice Gradskog veća Pančevo Pančevo.MOJKraj.rs

U pitanju su izmene kojima se omogućava poljoprivrednim proizvođačima koji imaju registrovano gazdinstvo da parkiraju vozila i prikolice i prodaju svoje sezonske proizvode sa površina javne namene gde ne ugrožavaju saobraćaj.

Ljudi koji se bave ovakvom delatnošću uglavnom žele da svoja vozila zaustave i parkiraju negde na parkiralištima, neuređenim površinama. Ne želimo da im dozvolimo parkiranje i zaustavljanje na zelenim površinama, javnim površinama koje su saobraćajne, već na ne uređenim površinama javne namene. Uz, naravno, površine koje su dozvoljene za zaustavljanje i parkiranje, obrazložio je Srđan Polovina iz Agencije za bezbednost saobraćaja.

Ovom inicijativom predloženo je da se prodaja poljoprivrednih proizvoda iz vozila i prikolica dozvoli i na mestima koja se nalaze na neuređenim javnim površinama javne namene, pod uslovom da se ne ugrožava bezbednost i protočnost saobraćaja, odnosno, preglednost saobraćaja u zoni raskrsnice.

Da bi ova Odluka i počela da važi, potrebno je da je usvoje i odbornici Skupštine grada Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00