nedelja, 18. jun 2017.  08:05h
Pročitano 4076 puta

Centar za studije na daljinu u Mašinskoj školi Pančevo

U pančevačkoj Mašinskoj školi od sledeće školske godine će početi da radi Centar za studije na daljinu, jer je ova škola sklopila sporazum sa Visokom tehničkom školom strukovnih studija u Zrenjaninu. 

Ugovor između direktora Mašinske škole Pančevo i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu potpisan je 15. juna Ugovor između direktora Mašinske škole Pančevo i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu potpisan je 15. juna Mašinska škola Pančevo

Potpisivanje sporazuma je omogućitlo učenicima Mašinske škole Pančevo da nastave školovanje u svojoj dosadašnjoj školi i u svom gradu dođu do diplome Visoke škole. 

Na osnovu sprovedenih anketa od početka sledeće školske godine biće formirano odeljenje od tridesetak učenika.

Ugovor između direktora Mašinske škole Pančevo i Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu potpisan je 15. juna.

Milorad Ilić, direktor Mašinske škole kaže da su se opredelili za saradnju sa Visokom strukovnom tehničkom školom iz Zrenjanina jer je veoma kompatibilna po obrazovnim profilima sa njihovom školom. 

Pretežno mislim na one tehnologije sa kojima izuzetno dobro vladamo: numerička tehnologija, mehatronika i tako dalje. Uspostavljanjem te obrazovne vertikale, naši učenici dobijaju mogućnost da nastave školovanje na mestu gde su već navikli, objasnio je Ilić.

 

Saradnja.5 masinska

 

Milorad Rančić, direktor Visokotehničke škole strukovnih studija kaže da bi saradnja između ove dve institucije trebalo da omogući razvoj i bolje uslove za obrazovanje u budućnosti.

Predviđamo saradnju u oblasti zajedničkih projekata, razmeni stručnih kadrova, školovanje i obrazovanje budućih studenata, odnosno budućih stručnjaka za region Pančeva jer mi smo škola regionalnog karaktera koja na neki način treba da vodi računa o školovanju kadrova, ne samo u Zrenjaninu, nego i u Banatu. Ovo je jedan sporazum koji nam omogućava različite oblike saradnje, rekao je Milorad Rančić.

Visoka tehnička škola strukovnih studija je započela akreditaciju za studije na daljinu, tako da će za početak, Mašinska škola u Pančevu biti Centar za konsultativnu nastavu.

Ovim sporazumom predviđena je zajednička saradnja dve škole u nastavno-naučnoj delatnosti kroz niz aktivnosti koje uključuju: koncipiranje i uvođenje novih obrazovnih profila, podizanje kvaliteta dualnog obrazovanja i partnerski nastup u realizaciji projekata. Takođe, predviđeno je formiranje zajedničkih naučno-istraživačkih timova i uzajamno korišćenje materijalnih resursa: kabineta, učionica i opreme.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00