petak, 16. jun 2017.  19:32h
Pročitano 1189 puta

Članovi Veća usvojili Izveštaj o stanju životne sredine za 2016. godinu

Članovi Gradskog veća na današnjem zasedanju usvojili su Izveštaj o stanju životne sredine za 2016. godinu.

Sednica Gradskog veća u Pančevu Sednica Gradskog veća u Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs

Vesna Petković Borovnica, savetnik za kontrolu kvaliteta u Sekretarijatu za zaštitu životne sredine Grada Pančeva obrazlažući ovaj dokument izjavila je da Izveštaj zajedno sa Godišnjim izveštajem o radu inspekcije za zaštitu životne sredine za 2016. godinu daje osnovni prikaz praćenja i stanja životne sredine na teritoriji Grada Pančeva.

Izrađuje se na osnovu dostupnih podataka i podataka o ispitivanjima svih činilaca životne sredine u toku 2016. godine i daje procenu trenutnog stanja kao i preporuke i mere koje treba sprovesti u narednom periodu u cilju poboljšanja stanja, kazala je ona.

Izveštaj o stanju životne sredine sadrži podatke o stanju i promenama životne sredine, sanacionim planovima i drugim preduzetim merama, finansiranju sistema zaštite životne sredine, prioritetnim obavezama i merama u oblasti sistema zaštite životne sredine i drugim podacima od značaja za zaštitu životne sredine.

Članovi Gradskog veća usvojii su i Finansijske izveštaje o poslovanju JKP Higijene i JKP Zelenila za 2016. godinu. Prema tim izveštajima JKP Higijena zabeležila je neto dobitak u iznosu od 1.629.000 dinara koji je preduzeće u celosti raspodelilo za pokriće gubitaka prenesenih iz ranijih godina. JKP Zelenilo po završnom finansijskom izveštaju za prošlu godinu ostvarilo je neto dobitak u iznosu od 173.480 dinara, a odlukom Nadzornog odbora i ovo preduzeće će ga u celosti raspodeliti za pokriće gubitaka prenesenih iz ranijih godina.

Gradsko veće usvojilo je i predlog da se usvoji Program podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za grad Pančevo za 2017. godinu, a iz budžeta Grada za ove namene opredeljeno je 4 miliona dinara. Time su se stekli uslovi da se što pre raspiše javni konkurs za udruženja građana za manifestacije u naseljenim mestima.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00