petak, 16. jun 2017.  15:39h
Pročitano 2750 puta

Od sledeće nedelje prekobrojni u državnim moći će u privatni vrtić

Roditelji čija su deca ostala neupisana u vrtiće Predškolske ustanove Dečja radost u Pančevu, od naredne nedelje moći će pod istim uslovima da koriste usluge privatne Predškolske ustanove Kefalica u našem gradu.

Nakon završenog upisa u vrtiće PU Dečja radost u Pančevu ove godine na listi čekanja je ostalo 153 dece Nakon završenog upisa u vrtiće PU Dečja radost u Pančevu ove godine na listi čekanja je ostalo 153 dece www.pixabay.com

Ugovor kojim se PU “Kefalica” obavezuje da će primiti decu po istim cenama i uslovima pod kojima mališani borave u Dečjoj radosti danas su potpisali direktor ove Ustanove i gradonačelnik Pančeva, Saša Pavlov.

Od ponedeljka, 19. juna, roditelji će moći da u PU Dečja radost preuzmu potvrde da je njihovo dete na listi čekanja. Nakon toga sa tom potvrdom će od četvrtka, 22. juna, moći da se obrate PU Kefalica u Ulici Svetozara Miletića broj 17, u kojoj će dobiti drugu potvrdu u kojoj piše da se dete može upisati kod njih. 

Nakon pribavljanja potvrde iz PU Kefalica, roditelji će od 27. juna podnositi zahtev za ostvarivanje prava na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za radnu 2017/2018 godinu sa drugom dokumentacijom, u Uslužnom centru Gradske uprave Grada Pančeva, u kancelariji broj 21. Obrazac zahteva može se preuzeti na sajtu Grada ili u Uslužnom centru.

Ono što je ograničavajući faktor, to je da je ove godine iz budžeta obezbeđen novac za tridesetoro dece.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti i telefonom na broj 308871, a lice zaduženo za kontakt je Dragana Dačić u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja.

Grad Pančevo je na Skupštini 17. marta doneo ovu inovativnu Odluku zbog višegodišnjeg problema nemogućnosti upisa sve dece u vrtiće kako bi se pomoglo roditeljima čija deca budu bila na listi čekanja.

Nakon završenog upisa u vrtiće PU Dečja radost u Pančevu ove godine na listi čekanja je ostalo 153 dece.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00