petak, 2. jun 2017.  23:22h
Pročitano 2563 puta

Ministar prosvete posetio dve škole u Pančevu

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Pančevo i razgovarao sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i Tatjanom Božić, članicom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje.

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Pančevo i razgovarao sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i Tatjanom Božić, članicom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje. Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević posetio je danas Pančevo i razgovarao sa gradonačelnikom Sašom Pavlovim i Tatjanom Božić, članicom Gradskog veća zaduženom za obrazovanje. Pančevo.MOJKraj.rs

U pratnji ministra, bili su i Marko Popadić, šef kabineta i posebni savetnik ministra i Miloš Blagojević, posebni savetnik ministra. Ovom prilikom delegacija je obišla Gimnaziju „Uroš Predić“ i osnovnu školu „Miroslav Mika Antić“ u Pančevu.

Kritike plana upisa u srednje škole nisu vođene interesima dece, već parcijalnim interesima, rekao je ministar Šarčević i naglasio da su tokom rada na planu upisa kriterijumi bili broj osmaka, realizacija prošlogodišnjeg plana upisa, Strategijom 2020, zahtevima tržišta i potrebom da konačno budemo racionalni. 

 

0 mnistar u gimnaziji pvo

 

Ni jedno dete neće biti oštećeno. Kritike su uglavnom zbog straha od gubitka posla, ali ne treba da brinu. Škole postoje da bi se deca obrazovala i to obrazovala za ono što bi trebalo da rade. Gledali smo koja su suficitarna zanimanja među nezaposlenima i šta treba privredi. Sada bi svi nešto menjali, ali onda od reforme ne bi bilo ništa, poručio je ministar.

Šarčević je ukazao da je u dualnom obrazovanju napravljen veliki pomak i da je on upravo vidljiv u planu upisa. 

 

ministar u gimnaziji na casu anje crevar

 

Prvi korak ka dualnom obrazovanju u Pančevu je učinjen, od jeseni Mašinska škola ulazi u dualni sistem kroz tri obrazovna profila, rekao je gradonačelnik Saša Pavlov i istakao važnost tog vida obrazovanja za dalji razvoj privrede. 

Tu odluku su pozdravili i privrednici. Drago mi je da smo obišli i Gimnaziju jer je na tom mestu razgovarano o nečemu što nam predstoji odnosno o izmeni u sistemu obrazovanja vezano za gimnazije. U poseti osnovnoj školi Mika Antić ministar je mogao da se upozna kako s načinom rada i postignućima učenika, nego i sa ulaganjima grada u obrazovni sistem, rekao je Pavlov.

 

minisar u os mika antic pancevo obilazi ucionice

 

Ministar je sa saradnicima u Pančevu obišao gimnaziju „Uroš Predić”, kao školu sa velikom tradicijom i bogatom istorijom i Osnovnu školu „Miroslav Mika Antić”, najveću školu u Južnom Banatu.

Mika Antić je zanimljiva škola, pokriva mnogo područja delatnosti i vannastavnih aktivnosti. Zadivljujuće je kad uzmete listu projekata u kojima škola učestvuje i sama ih formira. Bilo bi dobro da mnoge škole zavire ovde i da se ugledaju na neke aktivnosti koje ova škola sprovodi, rekao je ministar nakon obilaska škole.

 

IMG 20170602 123227

 

Ministar Šarčević je ukazao na važnost korenitih promena u sistemu obrazovanja i predstavio do sada preduzete korake u tom pravcu, kao i planove za novu školsku godinu. 

Novi zakonodavni okvir je prva faza, zatim idemo na podizanje nivoa kompetencija zaposlenih u prosveti kroz obuke, rekao je Šarčević.

ministar s fudbalerkama

 

Ministar je prethodno boravio u Opovu, gde je obišao izdvojeno odeljenje „Zoran Petrović” u Sakulama.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00