petak, 2. jun 2017.  12:39h
Pročitano 3420 puta

Otvorena “senzorna soba” u školi "Mara Mandić"

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ u Pančevu, koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju, princeza Katarina Karađorđević danas je svečano otvorila novu senzornu sobu.

U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ u Pančevu, koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju, princeza Katarina Karađorđević danas je svečano otvorila novu senzornu sobu U Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Mara Mandić“ u Pančevu, koja se bavi obrazovanjem i vaspitanjem dece sa smetnjama u razvoju, princeza Katarina Karađorđević danas je svečano otvorila novu senzornu sobu http://osnovneskole.edukacija.rs

Kako je saopšteno, vrednost senzorne sobe je oko 1,5 miliona dinara, a sredstva za kupovinu su prikupljena na humanitarnoj aukciji u Londonu, kada su umetničke slike i haljine donirali srpski slikar Cile Marinković i poznata dizajnerka Roksanda Ilinčić.

Povod moje današnje posete je donacija senzorne sobe u vrednosti od 12.000 evra koje smo sakupili u Londonu, u čemu su nam pomogli slikar Cile Marinković i modna dizajnerka Roksanda Ilinčić. Nadam se da ćemo deci na ovaj način bar malo olakšati i ulepšati njihov boravak u školi. Moja fondacija će nastaviti da pomaže deci u Srbiji kojima je naša pomoć preko potrebna, rekla je Princeza Katarina.

Branko Kurilj, direktor škole "Mara Mandić", kao i celokupno osoblje škole ovom prilikom su zahvalili Princezi Katarini na donaciji i izrazili želju za saradnjom u novim humanitarnim projektima, navodi se u saopštenju.

"Senzorna soba" sastoji se od različitih elemenata koji potpomažu stimulaciju čula sluha, vida, dodira i mirisa. Ona predstavlja mesto gde osobe sa poremećajem senzorne integracije mogu da istraže i razviju svoje senzorne veštine, ali i relaksiraju se, oslobode stresa i napetosti.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/F.Nj.K.K.
Ocenite ovaj članak:
(4 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00