utorak, 30. maj 2017.  21:32h
Pročitano 1144 puta

Predstavljen nacrt Strategije komunikacije 2017-2020

U Pančevu je danas predstavljen nacrt Strategije komunikacije za period od 2017. do 2020. godine, strateški dokument koji bi trebalo da poboljša i unapredi komunikaciju sa svima koji se na bilo koji način Upravi obrate za nešto – od građana, preko medija do investitora. 

Proces i rezultate prestavio je stručni konsultantski tim koji čine mr Gordana Bekčić Pješćić, prof.dr. Slavica Cicvarić Kostić i Jelena Šarenac i koordinatorka gradskog Tima za izradu strategije komunikacije Jasmina Radovanović Proces i rezultate prestavio je stručni konsultantski tim koji čine mr Gordana Bekčić Pješćić, prof.dr. Slavica Cicvarić Kostić i Jelena Šarenac i koordinatorka gradskog Tima za izradu strategije komunikacije Jasmina Radovanović Pančevo.MOJKraj.rs

Grad Pančevo je jedan od retkih gradova koji je pripremio ovakav dokument, a u narednih sedam dana biće izložen javnosti na uvid.

Iako će ovaj dokument regulisati interne komunikacije, Pančevo kao lokalna samouprava koja teži sve većoj transparentnosti, otvoreno je za predloge i sugestije kojima bi ovaj nacrt mogao da se dodatno poboljša pre nego što ga bude usvojilo Gradsko veće a zatim i odbornici Skupštine Grada Pančeva.

Povodom završetka procesa izrade nacrta Strategije komunikacije grada Pančeva za period 2017-2020, u Gradskoj upravi grada Pančeva organizovana je završna konferencija na kojoj je predstavljen celokupan proces i nacrt dokumenta. 

Proces i rezultate prestavio je stručni konsultantski tim koji čine mr Gordana Bekčić Pješćić, prof.dr. Slavica Cicvarić Kostić i Jelena Šarenac i koordinatorka gradskog Tima za izradu strategije komunikacije Jasmina Radovanović.

Grad Pančevo ušao je novembra 2016. godine operativno u proces izrade Strategije komunikacije koja treba da obuhvati akcionim planom period 2017-2020. godine, koja je među prvim dokumentima ovog tipa na lokalnom nivou u Republici Srbiji i koja se donosi na sistematičan, transparentan i temeljan način uz učešće svih organa grada. Strategija komunikacije je integralni deo Strategije razvoja grada Pančeva – ona predstavlja akcionu meru čijim ispunjenjem se dalje unapređuje razvoj Pančeva, a njena dosledna primena treba da doprinese većoj efikasnosti i međusobnoj saradnji svih gradskih organa i njihovih zapolenih i da rezultira boljim radom celokupne Gradske uprave i većem zadovoljstvu građana i građanki Pančeva.

Nacrt Strategije komunikacije predstavlja završnicu šestomesečnog projekta grada Pančeva – projekta izrade specifičnog i inovativnog strateškog dokumenta, koji je kao takav potpuno jedinstven po svojoj metodologiji i izvedenom inkluzivnom procesu, te se Grad Pančevo istakao i kao primer dobre prakse i ovim dokumentom na planu komunikacija.

 

IMG 20170530 121428

 

Strategija komunikacije je alat koji propisuje procedure unutrašnje komunikacije svih organa, efikasnu i brzu razmenu informacija, a time brže i konkretnije informisanje građana i građanki o njihovim pravima i obavezama. Težište dokumenta je na Akcionom planu koji kroz realizaciju aktivnosti uobličenih u 16 mera treba da unapredi unutrašnje kapacitete i komunikacijske procedure radi podizanja celokupnog sistema, organizacinih kapaciteta radi postizanja boljih rezultata i pružanja usluga iz nadležnosti lokalne samouprave. Posebna pažnja usmerena je na unapređenje imidža grada kao energetski efikasnog, povoljnog investicionog okruženja, kulturnog centra, naprednog servisa kako za građane, tako i za privredu i investitore i međunarodne partnere. Ovakav dokument predstavlja i efikasan alat i daje podršku ostalim procesima u sprovođenju reforme javne uprave na lokalnom nivou.

Svi zainteresovani mogu pogledati nacrt Strategije komunikacije grada Pančeva 2017-2020. godina na internet stranici grada Pančeva od 1. juna, a stručno – tehničke komentare i sugestije mogu dostaviti na i-mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do petka, 9. juna. (Prilikom dostavljanja komentara molimo da se navede tačno strana, mera i aktivnost za koju se predlaže izmena i/ili dopuna sa predlogom novog teksta i obrazloženje).

Nakon završetka javnog uvida, nacrt dokumenta će biti predat Gradskom veću grada Pančeva na usvajanje, a zatim i Skupštini grada Pančeva.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/G.U.
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00