ponedeljak, 29. maj 2017.  17:25h
Pročitano 3348 puta

Mladi Omoljčanin briljirao na republičkom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”

Veljko Potkonjak iz Omoljice jedan je od četiri člana reprezentacije Srbije na Evropskom takmičenju “Šta znaš o saobraćaju”.

Ekipa od dva dečaka i dve devojčice koju čine Jovan Nikolić iz Mačvanskog okruga, Veljko Potkonjak i Elena Stoja iz Južnobanatskog okruga i Ankica Čakajac iz Moravičkog okruga, koji su se u subotu pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju Ekipa od dva dečaka i dve devojčice koju čine Jovan Nikolić iz Mačvanskog okruga, Veljko Potkonjak i Elena Stoja iz Južnobanatskog okruga i Ankica Čakajac iz Moravičkog okruga, koji su se u subotu pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na Evropskom takmičenju AMSS

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije, a uz podršku Društva nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, Ministarstva unutrašnjih poslova i škola, u Beogradu je u subotu, 27. maja održano 48. republičko takmičenje “Šta znaš o saobraćaju”, koje je ujedno i zvanično takmičenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Dušanu Papuliću iz Pančeva prvo mesto u "C" kategoriji

Pančevo je imalo još jednog predstavnika na ovom takmičenju, među starijim dečacima, u "C" kategoriji (od 12 do 14 godina). U pitanju je Dušan Papulić, učenik OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” koji deli prvo mesto s dečakom Vladimirom Stojmenovićem iz Nišavskog okruga.

Takmičenje se sastojalo iz dva dela – teorijskog, na kom su osnovci pokazali svoje znanje rešavajući saobraćajne testove u Domu učenika Srednje železničke škole, i praktičnog, gde su simulirajući saobraćajne situacije pokazali svoje umeće na poligonu spretnosti u Ledenoj dvorani hale Pionir. 

Četvoro učenika koji su osvojili najviše bodova plasirali su se na predstojeće Evropsko FIA takmičenje

Generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev i predsednik Izvršnog odobora AMS Osiguranja Dejan Jevtić su uz prisustvo predstavnika Uprave saobraćajne policije Zlatka Belencana nagradili najuspešnije mališane vrednim poklonima i priznanjima. 

 

0 bicikli amss saobracaj

 

Nakon što je dodelio nagrade najuspešnijim učenicima, generalni sekretar AMSS Predrag Đurđev je istakao da je projekat “Šta znaš o saobraćaju” izuzetno značajan jer predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zahvaljujući kojoj je AMSS razvijao svest najmlađih o saobraćajnoj kulturi, što doprinosi povećanju bezbednosti dece u saobraćaju.

Predsednik Izvršnog odbora AMS Osiguranja, Dejan Jevtić, naglasio je da ova akcija već skoro pola veka dokazuje ispravnost strategije usmerene prema najmlađima. 

Učenicima koji su današnjim znanjem i sposobnostima obezbedili plasman na predstojeće Evropsko prvenstvo želim da se ove godine vrate kao prvaci, istakao je Jevtić. 

Nakon nacionalnog finala uslediće Evropsko prvenstvo, koje će se održati krajem septembra u Tirani u Albaniji. 

 

0 svi ucesnici amss

 

Ekipa od dva dečaka i dve devojčice, uzrasta 10 do 12 godina, koju čine Jovan Nikolić iz Mačvanskog okruga, Veljko Potkonjak iz Južnobanatskog okruga, Elena Stoja iz Južnobanatskog okruga i Ankica Čakajac iz Moravičkog okruga, koji su se u subotu pokazali kao najuspešniji, predstavljaće Srbiju na ovom takmičenju, gde će u jakoj konkurenciji vršnjaka iz čitave Evrope pokušati da osvoje titulu šampiona.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/B92
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00