četvrtak, 25. maj 2017.  11:21h
Pročitano 2004 puta

Deset miliona dinara za pomoć sigurnim kućama

Sredstvima iz budžeta Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u iznosu od 989.323 dinara, podržan je projekat „Društva za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa iz Pančeva“.

U ime „Društva za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa iz Pančeva“ ugovor je potpisao Milan Crnković U ime „Društva za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa iz Pančeva“ ugovor je potpisao Milan Crnković http://www.mgsi.gov.rs

Projektom je predviđeno proširenje prostora za rad i radno okupacione aktivnosti kao i kreativne aktivnosti za korisnice Sigurne kuće u Pančevu. Osim toga biće opremljeno i igralište za decu čime će se njihovo slobodno vreme kvalitetnije ispunjavati, ali i obezbediti prostor za sportsko rekreativne aktivnosti.

Potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, potpisala je 23. maja ugovore o realizaciji projekata u oblasti socijalnog stanovanja - pomoći sigurnim kućama, sa predstavnicima nevladinog sektora koji se bave ovom oblašću.

U budžetu ministarstva za 2017. opredeljeno je 10 miliona dinara za podršku projektima socijalnog stanovanja.

Ove godine odlučili smo da novac dobiju organizacije koje se bave samo sigurnim kućama jer želimo da borbu protiv nasilja nad ženama podignemo na još viši nivo. Cilj ovog konkursa bio je da doprinesemo poboljšanju uslova stanovanja u sigurnim kućama za žene žrtve porodičnog i partnerskog nasilja, ali i da jasno kažemo da je dosta nasilja nad ženama, izjavila je Mihajlovićeva, koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost.

Ona je dodala da će kroz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture biti rekonstruisano 10 sigurnih kuća.

Podrška i pomoć koje žene žrtve nasilja dobijaju u sigurnim kućama je od nemerljivog značaja i zato je važno da podržimo njihov rad i obezbedimo odgovarajuće uslove za boravak u njima, rekla je Mihajlovićeva, i istakla da je ovaj konkurs primer saradnje državne uprave, lokalne samouprave i civilnog sektora.

Vesna Stanojević, koordinatorka Savetovališta protiv nasilja u porodici, zahvalila je na podršci Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Do sada nismo imali ovakvu podršku i važno je da prepoznamo dobru volju koja iz ove inicijative proističe. Kroz ovaj projekat obezbedićemo da se žene koje su žrtve nasilja i njihova deca osećaju bolje, da sve ono što im se pruža bude na višem nivou i da one znaju da neko misli na njih, izjavila je Stanojevićeva.

 

1. Fotografija sa potpisivanja ugovora u Vladi RS Zorana Mihajlović i Milan Crnković 300x200

 

U ime „Društva za unapređenje položaja vulnerabilnih društvenih grupa iz Pančeva“ ugovor je potpisao Milan Crnković.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00