ponedeljak, 22. maj 2017.  15:40h
Pročitano 1975 puta

Pančevački vazduh od zagađenja s vinčanske deponije štiti vetar

U Pančevu se i dalje može videti dim s deponije u Vinči, koja gori već nedelju dana.

S prozora Gradske uprave Pančevo u daljini se vidi gusti beli dim s deponije u Vinči koja i dalje gori ali slabijim intenzitetom nego prethodnih nekoliko dana S prozora Gradske uprave Pančevo u daljini se vidi gusti beli dim s deponije u Vinči koja i dalje gori ali slabijim intenzitetom nego prethodnih nekoliko dana Pančevo.MOJKraj.rs

U Gradskom sekretarijatu za zaštitu životne sredine u Pančevu kažu da taj dim ne utiče na kvalitet vazduha u našem gradu, pre svega zahvaljujući vetru koji dim ne nosi ka nama. Jedino u subotu tokom prepodneva kada je nekoliko sati duvao južni i jugozapadni vetar izrazito jaki neprijatni mirisi osetili su se u skoro svim naseljima u Pančevu.

Zdenka Miljković, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine u Pančevu potvrdila je za naš portal da su se neprijatni mirisi u našem gradu u subotu prepodne osetili jer je duvao južni i jugozapadni vetar.

Taj vetar je dim s beogradske strane prebacio kompletno na naš grad, ali na sreću, već oko podneva je promenio pravac i neprijatni miris se više nije osećao u Pančevu. To je jedan od mogućih problema kad gori deponija u tako velikom obimu i Beograd pokušava taj problem da reši. Monitoring u gradu Pančevu nije beležio ni u subotu ali ni danas nikakve promene, sem tog neprijatnog mirisa nekoliko sati, drugih posledica na kvalitet vazduha nije bilo, kaže Miljković.

 

0 zdenka miljkovic sekretarijat

 

Deponija u Vinči gori i dalje, što se jasno vidi i s prozora Gradske uprave Pančevo.

Vidi se po boji i količini dima da deponija i dalje gori, ali nešto manjim intenzitetom, nadamo se da će to u Beogradu ubrzo biti rešeno i da novih problema zbog dima s te deponije nećemo imati. Sve zavisi od vetra. Kao dominantan kod nas je jugoistočni vetar, juče je dim išao ka Paliluli, a sad ovako kako duva dim se kreće ka Vinči i drugim delovima Beograda oko Vinče, kaže Miljković.

IMG 20170522 121708

 

Iz Gradskog Zavoda za javno zdravlje u Beogradu dobili smo informaciju da merne stanice tog zavoda i Agencije za zaštitu životne sredine nisu pokazale prekoračenje vrednosti suspendovanih čestica, sumpor dioksida niti azot dioksida.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00