nedelja, 21. maj 2017.  20:02h
Pročitano 1279 puta

Konkursi za samozapošljavanje otvoreni do 28. maja

Svih pet lokalnih samouprava, koje pokriva Filijala Pančevo Nacionalne službe za zapošljavanje, podnele su zahteve za učešće u sufinansiranju programa ili mera aktivne politike zapošljavanja u 2017. godini koje je odobrilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Svi konkursi biće otvoreni do 28. maja Svi konkursi biće otvoreni do 28. maja Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

Opština Kovin je za ovu godinu izdvojila 5 miliona dinara za sufinansiranje programa zapošljavanja, Kovačica 1,5 miliona dinara, Pančevo 1,6 miliona dinara, Alibunar 600.000 dinara i Opovo 1 milion dinara. 

Do sada su sporazumi potpisani sa Opštinom Kovin, u okviru kojeg će se realizovati programi samozapošljavanja, stručne prakse i javnih radova, i sa Gradom Pančevom za realizaciju programa javnih radova, a očekuje se potpisivanje sporazuma i sa opštinama Alibunar, Kovačica i Opovo. 

Predstavnici opština su u razgovorima sa direktorom NSZ Filijale Pančevo izrazili nadu da će i ove godine, uz pomoć subvencija, uticati na smanjenje nezaposlenosti u Južnom Banatu.

Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam u saradnji sa Nacionalnom službom za zapošljavanje raspisao je javne konkurse u cilju realizacije Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja za 2017. godinu

Javni poziv za dodelu subvencije za zapošljavanje nezaposlenih lica i javni konkurs za finansiranje sprovođenja javnih radova na teritoriji Vojvodine mogu se naći na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje. Konkurs za samozapošljavanje i zapošljavanje nezaposlenih lica traje do 28. maja, dok je za javne radove trajao do 15. maja.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00