subota, 20. maj 2017.  11:24h
Pročitano 661 puta

Održana sednica Skupštine bez prisustva opozicije

Na jučerašnjoj sednici Skupštine Grada Pančeva za direktora Kulturnog centra Pančevo izabran je Nemanja Bogdanov na mandat od četiri godine.

Na sednici je učestvovalo 42 odbornika od 70, što je bilo dovoljno za odlučivanje Na sednici je učestvovalo 42 odbornika od 70, što je bilo dovoljno za odlučivanje Pančevo.MOJKraj.rs/arhiva

On je od maja prošle godine obavljao funkciju v.d. direktora Kulturnog centra, jer je dotadašnji direktor Nemanja Rotar napredovao na mesto člana Gradskog veća zaduženog za kulturu.

Iako je već bilo planirano i najavljeno Skupština Pančeva nije razmatrala izveštaj o radu i finasijskom izveštaju Centra za socijalni rad “Solidarnost” za prošlu godinu, niti plan za 2017. godinu. Predsednik Skupštine Tigran Kiš je predložio da se ove dve tačke skinu sa dnevnog reda što je skupštinska većina i uradila. 

Sednica skupštine trajala je nešto više od 70 minuta, a odbornici lokalne vlasti glasali su za predloženih sedamdesetak tačaka dnevnog reda bez posebne rasprave o njima.

Na sednici je učestvovalo 42 odbornika od 70, što je bilo dovoljno za odlučivanje. Odbornici opozicije, njih 21, napustili su skupštinsku sednicu. Kako kažu, povod je bilo ignorisanje predloga opozicije da raspravlja i o gradskom novcu kojim se plaća javno informisanje, koje opozicija ocenjuje kao stranačko, odbijanje da se razgovara o sudbini gradske Apoteke a pre svega odluka većine da se raspravlja o više od 30 tačaka koje su tokom noći uvrštene u predlog dnevnog reda.

Na sednici Skupštine usvojen je završni račun budžeta grada Pančeva za 2016. godinu, prema kojem je ostvaren veći prihod od rashoda.

Usvojena je ostavka v. d. direktorke Doma zdravlja Danijele Ristovske Kornic, dok je na njeno mesto postavljen ginekolog iz ove ustanove dr Stojan Višekruna. 

Takođe, odbornici su podržali niz odluka nadzornih odbora seoskih i gradskih preduzeća i izmene njihovih statuta. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00