četvrtak, 18. maj 2017.  10:37h
Pročitano 4064 puta

Informacija u vezi sa korišćenjem usluga privatnih vrtića

Grad Pančevo je na Skupštini 17. marta doneo inovativnu Odluku o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Pančeva za radnu 2017/2018 godinu.

Predškolska ustanova "Kefalica" Pančevo, sa sedištem u Ulici Svetozara Miletića 17, ispunjava uslove za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za decu uzrasta od jedne do pet godina i šest meseci u 3 vaspitne grupe Predškolska ustanova "Kefalica" Pančevo, sa sedištem u Ulici Svetozara Miletića 17, ispunjava uslove za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za decu uzrasta od jedne do pet godina i šest meseci u 3 vaspitne grupe www.pixabay.com

Ovom odlukom regulisano je da Grad može sa osnivačem privatnog vrtića potpisati Memorandum o saradnji, pod uslovom da osnivač poseduje Rešenje o verifikaciji i dokaz o upisu u Registar Privrednog suda u Pančevu, kojim bi se osnivač obavezao da će se u svemu pridržavati navedene odluke.

Ovakva odluka je prvi put doneta u Pančevu zbog višegodišnjeg problema nemogućnosti upisa sve dece u vrtiće, a do sad nije ni bilo osnovanih privatnih vrtića.

Od strane Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje, dobili smo Rešenje izdato 4. maja o ispunjenosti uslova Predškolske ustanove "Kefalica" Pančevo, sa sedištem u Ulici Svetozara Miletića 17, za obavljanje delatnosti predškolskog vaspitanja i obrazovanja za decu uzrasta od jedne do pet godina i šest meseci u 3 vaspitne grupe, tako da sada pozivamo osnivača te ustanove, da ukoliko je upisan u registar Privrednog suda u Pančevu, da nam se obrati radi eventualnog potpisivanja Memoranduma o saradnji, jer će se jedino na taj način vršiti sufinansiranje boravka dece u privatnom vrtiću od strane Grada, i to pod istim uslovima kao i u PU „Dečja radost“, čiji je osnivač Grad, odnosno 80% ekonomske cene za usluge što iznosi najviše 22.615,00 dinara mesečno, shodno Rešenju o utvrdđivanju cena usluga za ovu oblast, koje je donela Skupština grada 29.11.2016. godine za radnu 2017/2018 godinu, navodi se u saopštenju Gradske uprave Pančevo.

Ujedno se navodi i napomena da Grad može u predviđenom periodu sufinansirati troškove za samo 30 dece koja budu prekobrojna na listi prijema u Dečjoj radosti ili u O.Š. po naseljenim mestima, i to po redosledu podnošenja zahteva Gradskoj upravi, a konačne liste upisa bi trebalo da budu poznate u drugoj polovini juna ove godine.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/G.U.
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00