četvrtak, 4. maj 2017.  20:41h
Pročitano 1788 puta

U Jabuci položeni venci na spomenik Goce Delčevu

Polaganjem venaca na spomenik Goce Delčevu, ispred Osnovne škole u Jabuci, obeleženo je 114 godina od smrti ovog makedonskog revolucionara. 

Cveće na spomen-bistu koja se nalazi u dvorištu osnovne škole u Jabuci koja nosi njegovo ime položila je Vera Jovanovska Tipko, ambasadorka Makedonije u Srbiji Cveće na spomen-bistu koja se nalazi u dvorištu osnovne škole u Jabuci koja nosi njegovo ime položila je Vera Jovanovska Tipko, ambasadorka Makedonije u Srbiji S.I.

Udruženje makedonaca iz Jabuke „Ilinden“ organizovalo je dan sećanja na Goceta Delčeva. Cveće na spomen-bistu koja se nalazi u dvorištu osnovne škole u Jabuci koja nosi njegovo ime položila je Vera Jovanovska Tipko, ambasadorka Makedonije u Srbiji, predstavnici udruženja Makedonaca u Srbiji, kao i predstavnici Mesne zajednice Jabuka.

Želimo da uputimo poruku mladim generacijama da verovanje u mir, međusobno poštovanje, toleranciju, kao i negovanje kulturnih vrednosti, poštovanje i učenje iz prošlosti sa jasnim pogledom u budućnost predstavlja temelj saradnje Makedonije i Srbije, rekla je Vera Jovanovska Tipko, ambasadorka Makedonije.

Borče Veličkovski, predsednik Saveta makedonske nacionalne zajednice u Srbiji podsetio je da je Goce Delčev za ideale i slobodu makedonskog naroda, da živi u svojoj zemlji, dao ono što je najvrednije, svoj život.

Dan sećanja na makedonskog narodnog heroja uveličali su prigodnim programom učenici Osnovne škole „Goce Delčev” iz Jabuke.

 

0 mz jabuka

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00