četvrtak, 20. april 2017.  12:01h
Pročitano 4646 puta

Obeležavanje Dana planete Zemlje u Pančevu

Grad Pančevo će aktivno obeležiti Dan planete Zemlje različitim događajima u petak i subotu, 21. i 22. aprila.

U Gimnaziji "Uroš Predić" u Pančevu, u petak, 21. aprila od 18 do 21 čas biće predstavljena izložba učeničkih radova na temu ekologija u holu škole i održan Sajam udruženja građana. Za kraj dana gimnazijalci će prirediti Gimzelenu žurku.

Na sam Dan planete Zemlje, u subotu, 22. aprila predviđena je sadnja drveta na Tamiškom keju u saradnji sa JKP "Zelenilom" u 11:30 časova. Naš sugrađanin i svetski poznati automobilista Dušan Borković će posaditi drvo u želji da svojim primerom podstakne sve nas da obratimo pažnju na važnost očuvanja Planete. 

Nakon toga, od 12 sati predviđena je šetnja po Gradskoj šumi koju su pripremili Planinarko-ekološki klub "Soko" i Branislav Rovčanin.

Dan planete Zemlje ustanovljen je 1970. godine u SAD, nakon ekološke akcije, a obeležava se širom sveta od 1992. godine kada je na Konferenciji Ujedninjenih nacija o životnoj sredini u Rio de Žaneiru ustanovljen dugoročni Program za promociju održivog razvoja.

Obeležavanje Dana planete Zemlje podrazumeva da svaki pojedinac svojim primerom, nekom svojom akcijom ili konkretnim delom doprinese očuvanju planete Zemlje, poput čišćenja smetlišta, sadnje drveća, vožnje bicikla umesto automobila, da se svi zajedno potrudimo da učinimo našu zemlju lepšom i boljom i ostavimo budućim pokoljenjima.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00