sreda, 19. april 2017.  07:56h
Pročitano 3049 puta

Izbor za najtvrđe Uskršnje jaje u Dolovu (FOTO)

U Velikoj crkvi u Dolovu i ove godine za Uskrs, 16. aprila, upriličen je izbor za najtvrđe Uskršnje farbano jaje, u kojem je učestvovalo više stotina mališana.

Učešće u takmičenju za najtvrđe uskršnje jaje u Dolovu uzelo je više od 200 mališana Učešće u takmičenju za najtvrđe uskršnje jaje u Dolovu uzelo je više od 200 mališana N.R.

Uskršnje druženje mališana u porti jednog od dolovačkih svetih hramova postaje već tradicionalno. Ovogodišnja manifestacija organizovana je treći put. Iza organizacije stao je crkveni odbor Velike dolovačke crkve na čelu sa sveštenikom Bojanom Gavrilovićem, uz pomoć većih i manjih sponzora.

Učešće u takmičenju za najtvrđe uskršnje jaje uzelo je više od 200 mališana. Oni su u nedelju, 16. aprila, oko 17 časova, kada je program počeo, zašarenili portu hrama u centru Dolova. U tome su im pomogli i članovi KUD-a „Banatski vez” koji su učestvovali u kulturno-umetničkom programu.

 

IZBOR ZA NEJTVRĐE USKRŠNJE JAJE. MEŠOVITI HOR

 

Pored njih program su uveličali i mladi pevači iz nedavno formiranog mešovitog seoskog crkvenog hora „Sveti Aleksandar Nevski”. Oni su pored ove manifestacije svojim nastupom uveličali i uskršnje liturgije u Velikoj crkvi.

Nakon igre i pesme usledio je i takmičarski deo. Najtvrđe uskršnje jaje imao je desetogodišnji Nikola Čalić iz Pančeva.

 

POBEDNIK NIKOLA ČALIĆ

 

Ovogodišnja vicešampionka postala je osmogodišnja Dolovka Dušica Nedeljkov, dok je trećeplasirani Mihajlo Marković takođe iz Dolova. Njih troje su nagrađeni peharima koji će ih sećati na ovo uskršnje druženje, kao i majicama koje su dobili i ostali učesnici. 

Ipak najvrednije od svega što su ovi mališani poneli svojim kućama su lepe uspomene na ovo druženje i slika kako bi trebalo proslavljati velike praznike ne bi li jednog dana nastavili tu tradiciju. 

 

IZBOR ZA NEJTVRĐE USKRŠNJE JAJE.7

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00