subota, 15. april 2017.  16:53h
Pročitano 2761 puta

Oblasno takmičenje automehaničara i bravara u Mašinskoj školi

Mašinska škola “Pančevo” bila je domaćin 15. regionalnog takmičenja učenika srednjih mašinskih škola sa trogodišnjim obrazovnim profilom automehaničara i bravara. 

Prvi deo takmičenja se sastojao u radu na teorijskim testovima dok je praktični deo završen u prostorijama mašinske radionice Prvi deo takmičenja se sastojao u radu na teorijskim testovima dok je praktični deo završen u prostorijama mašinske radionice Ž.Stražmešterov

Na takmičenju je učestvovalo 40 učenika iz 13 škola sa teritorije Autonomne Pokrajine Vojvodine. 

Mr Milorad Ilić, direktor Mašinske škole u Pančevu, rekao je da je zadovoljan tokom takmičenja, i dodao da ovo takmičenje ima istorijski značaj.

 

Takmicenje 01 masinska

 

Ovo je 25. jubilarno takmičenje. Ovo takmičenje je dobilo naziv “Memorijal Saše Dodevskog”, po nedavno preminulom kolegi, koji je bio profesor praktične nastave i izvanredan pedagog, inženjer i majstor. Hteo bih da kažem da je ove godine prvi put uvedena disciplina dijagnostika. Polako u istoriju odlaze jugići, na kojima smo radili. Polako ali sigurno, naši učenici postaju moderni majstori, kazao je Milorad Ilić.

 

Takmicenje 16 masinska

 

Prvi deo takmičenja se sastojao u radu na teorijskim testovima dok je praktični deo završen u prostorijama mašinske radionice. Automehaničari su se takmičili u podešavanju paljenja na vozilima Jugo 55 i po prvi put na dijagnostici kvarova na vozilu Fiat Punto.

Bravari su se ogledali u ručnoj obradi metala i preciznom merenju.

 

Takmicenje.37 bravari pancevo

 

Takmičenje je sprovedeno uspešno, bez ikakvih problema i prigovora, a takmičari Mašinske škole Pančevo su ostvarili zapažene rezultate. Među automehaničarima najbolji rezultat ostvario je Aleksandar Andić, osvajanjem drugog mesta, dok je Dušan Petraš bio četvrti. U kategoriji bravara Nemanja Pavlov i Miodrag Novković zauzeli su peto i šesto mesto, saopšteno je na sajtu Mašinske škole.

Prvo mesto u kategoriji automehaničara osvojio je Oliver Golub iz Novog Sada, a u kategoriji bravara Mališa Skutar iz Bele Crkve.

 

Rezultati aut

Rezultati bravarSponzori takmičenja bili su Grad Pančevo, Inox prerada Pančevo, Autoremont "Pivašević”, Božić i sinovi, doo "NNplus", doo "Gaspetrol", AS "Marčetić" Banatsko Novo Selo, Auto centar "Graovac", JKP "Higijena", JKP "Grejanje" i Privredna komora Srbije - regionalna privredna komora Južnobanatskog upravnog okruga.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Ž.S.
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00