sreda, 12. april 2017.  21:31h
Pročitano 1289 puta

Svečano otvoreni Trg i letnja pozornica u Jabuci

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i ambasadorka Republike Makedonije NJ.E. Vera Jovanovska – Tipko presecanjem vrpce svečano su otvorili dva nova objekta u Jabuci.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i ambasadorka Republike Makedonije NJ.E. Vera Jovanovska – Tipko presecanjem vrpce svečano su otvorili dva nova objekta u Jabuci Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov i ambasadorka Republike Makedonije NJ.E. Vera Jovanovska – Tipko presecanjem vrpce svečano su otvorili dva nova objekta u Jabuci Grad Pančevo

Dva nova objekta u vidu trga i letnje scene ispred O.Š. „Goce Delčev“ u Jabuci, plod su zajedničkih aktivnosti udruženja „Ilinden“, Mesne zajednice Jabuka, Naftne industrije Srbije (NIS) kao sponzora i finansijera i Nacionalnog saveta makedonske naiconalne zajednice kao logističke podrške.

Takođe, današnja svečanost u Jabuci predstavlja i nastavak i tradicionalno dobru saradnju lokalne samouprave i ambasade Republike Makedonije.

NJ.E. gđa Vera Jovanovska-Tipko, istakla je da joj je posebno drago što kao ambasador Republike Makedonije u Srbiji prisustvuje ovoj značajnoj manifestaciji koja pokazuje kako je makedonska zajednica u Srbiji negovana i očuvana.

Na ovaj način pokazuje i jednu društvenu odgovornost prilikom konkretnih projekata, a to je izgradnja trga i letnje bine ispred škole „Goce Delčev“ u kojoj se izučava makedonski jezik. Ovo je pravi prikaz sinergije između makedonske zajednice u Srbiji, lokalne samouprave i kompanije, koji zajednički rade u cilju društvenog razvoja i kulturnog i ekonomskog prosperiteta dve susedne prijateljske države. Misli globalno, delij lokalno – to je misija ambasade Republike Makedonije zato što je usled saradnje sa lokalnom samoupravom i rad na konkretnim projektima, posebno na inicijativu makedonske zajednice ovde u Jabuci, uspeo da se realizuje ovakav projekat koji će poboljšati kvalitet života građana u mesnoj zajednici Jabuka, kazala je Jovanovska-Tipko.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov kazao je da u ime Grada Pančeva i u lično ime želi da izrazi zadovoljstvo jer se u Jabuci, uoči najvećeg hrišćanskog praznika, otvaraju dva nova objekta koja će u znatnoj meri poboljšati uslove i kulturni život u Jabuci.

Želim da istaknem divnu saradnju na kojoj želim da se zahvalim ambasadorki sa kojom sam imao čast i zadovoljstvo da se susretnem nekoliko puta u proteklom periodu i da smo razgovarali o konkretnim projektima u oblasti privrede, kulture, obrazovanja i sporta, a u cilju još boljeg upoznavanja, saradnje i jačanja veza među nama. Moram u ovom trenutku da istaknem i odličnu saradnju sa Nacionalnim savetom makedonske nacionalne zajednice. Grad Pančevo učestvuje u negovanju i zaštiti kulturne baštine, jezika, običaja i tradicije makedonske nacionalne zajednice i mi se kontinuirano trudimo da negujemo naše tradicionalno dobre međuljudske i međunacionalne odnose. I naravno, želim da se zahvalim finansijerima – Naftnoj industriji Srbije, sa kojima kroz program Zajednici zajedno sarađujemo svake godine, i da istaknem jedan izuzetno odgovoran odnos prema lokalnoj zajednici i društveno odgovorno poslovanje, jer zaista kroz svoje programe podrške doprinose razvoju na kulturnom privrednom, turističkom, obrazovnom i drugim poljima čemu smo i danas svedoci u vidu ova dva nova objekta, izjavio je gradonačelnik Saša Pavlov.

 

0 pozornica jabuka 12 4

 

U sklopu ovog događaja, a povodom uskršnjih praznika, makedonsko udruženje ,,Ilinden“ iz Jabuke uz podršku Nacionalnog saveta makedonske nacionalne manjine, deci predškolskog i školskog uzrasta u O.Š. ,,Goce Delčev“ u Jabuci ovom prilikom podeljeni su prigodni edukativno-slatki paketići, u cilju promovisanja izučavanja predmeta Makedonski jezik sa elementima nacionalne kulture.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00