subota, 8. april 2017.  19:09h
Pročitano 2168 puta

Značajan jubilej konjičkog kluba „Dolovac“ - 60 godina postojanja

Konjički klub „Dolovac” ove godine proslavlja šezdeset godina postojanja i tim povodom sinoć je u holu dolovačke Osnovne škole upriličena svečana skupština ovog kluba.

U školi u Dolovu održana je svečana sednica Skupštine Konjičkog kluba Dolovac U školi u Dolovu održana je svečana sednica Skupštine Konjičkog kluba Dolovac N.R.

Okupljene je najpre pozdravio Slavko Popov, predsednik KK „Dolovac” i izrazio veliko zadovoljstvo zbog jubileja koji je dočekao ovaj klub. Zatim je nekoliko reči o istorijatu kako kluba tako i konjarstva u Dolovu izneo Mirko Subin, predsednik Udruženja sudija konjičkog saveza Srbije, i jedan od najzaslužnijih Dolovaca što je ovo mesto još uvek na mapi dešavanja u  konjičkom sportu.

Konjički klub „Dolovac” osnovan je 21. marta 1957. godine, od strane ljubitelja kasačkih konja Stojanov Žive, Đurkov Vlaste i Popov Milenka. Najsvetlije trenutke doživljavao je šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka kada se u Dolovu u toku godine organizovalo i po šest trkačkih dana. Vrhunac je bila organizacija prvenstva Vojvodine 1969. godine.

 

60. GODINA KONJIČKOG KLUBA DOLOVAC.2

 

Danas klub organizuje jedan do dva trkačka dana godišnje kao i smotru paradnih konja „Dolovačku fijakerijadu”. Najbitnije je da se nastavlja višedecenijska tradicija, a ako se uzme u obzir da je u klubu između ostalih, aktivno desetak mlađih meštana koji su uspeli da od „Dolovačke fijakerijade” naprave manifestaciju koja traje više od deset godina, onda ovaj klub svakako ima budućnost. 

Takođe raduje da su kasačke trke koje su organizovane prošle godine bile jedne od najmasovnijih u novijoj istoriji, kako po broju učesnika tako i po odzivu publike.

 

60. GODINA KONJIČKOG KLUBA DOLOVAC.3

 

Subin i Popov podelili su i plakete i zahvalnice pojedincima i institucijama koji im pomažu i bez kojih ne bi bilo ni ovog jubileja. Neposredno pre same svečane skupštine, takođe u dolovačkoj osnovnoj školi, održan je sastanak predsedništva Udruženja za kasački sport Srbije i srpskog kasačkog saveza Srbije. 

I ostali događaji vezani za konjički klub „Dolovac” biće u duhu proslave šezdesetogodišnjice. Jedno od većih druženja biće na kasačkim trkama u Dolovu zakazanim za 21. maj, dan uoči seoske slave, kao i početkom jula na „Dolovačkoj fijakerijadi”.

 

60. GODINA KONJIČKOG KLUBA DOLOVAC

Autor:  N.Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00