petak, 7. april 2017.  21:11h
Pročitano 1350 puta

Gradsko veće o razvojnim planovima i javno-privatnom partnerstvu

Na današnjoj sednici Gradskog veća u Pančevu, članovi su usvojili srednjeročne i dugoročne planove razvoja za sva gradska javno-komunalna preduzeća.

Na sednici Gradskog veća razmatrani su srednjeročni i dugoročni razvojni planovi pančevačkih javno-komunalnih preduzeća Na sednici Gradskog veća razmatrani su srednjeročni i dugoročni razvojni planovi pančevačkih javno-komunalnih preduzeća Pančevo.MOJKraj.rs

Kako je na sednici obrazloženo, Zakon o javnim preduzećima propisao je obavezu da svako javno-komunalno preduzeće ima obavezu da izradi ove planove. Do sada su ova preduzeća radila samo godišnje, finansijske planove, a sada su izrađeni i razvojni planovi kojima se predviđa razvoj preduzeća u oblastima za koje je nadležno za period od narednih deset godina. Razvojne planove, osim Gradskog veća, potrebno je da usvoje i odbornici na Skupštini Grada Pančeva.

Članovi Gradskog veća doneli su odluke da se pokrene postupak za finasiranje tri projekta po modelu javno-privatnog partnerstva. 

Aleksandar Stevanović, član gradskog veća objasnio je da će Grad privatne partnere tražiti u oblastima: izgradnja novih kapeciteta za proizvodnju toplotne energije, izgradnja i održavanje lokalne putne infrastrukture i projekat zamene javne rasvete i instaliranje opreme. 

Za izbor privatnih partnera biće raspisivane javne nabavke, a pre toga biće neophodno da gradonačelnik formira Projektne timove koji će biti zaduženi za sprovođenje ovog procesa.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00