petak, 7. april 2017.  17:02h
Pročitano 3736 puta

Predstavljanje Mikine škole u Pedagoškom muzeju (FOTO)

U Galeriji Pedagoškog muzeja u Beogradu danas je svečano otvorena Izložba dečjih radova učenika osnovne škole „Miroslav Mika Antić“ iz Pančeva, kojom će se ova škola predstaviti beogradskoj publici. 

Izložba će biti otvorena do 13. aprila i može se posetiti u terminima: utorak-subota od 10 do 17 sati; nedelja: 10 do 15 sati, a ulaz će biti slobodan Izložba će biti otvorena do 13. aprila i može se posetiti u terminima: utorak-subota od 10 do 17 sati; nedelja: 10 do 15 sati, a ulaz će biti slobodan D.K.

Izložba će biti otvorena do 13. aprila i može se posetiti u terminima: utorak-subota od 10 do 17 sati; nedelja: 10 do 15 sati, a ulaz će biti slobodan.

Izložbu su otvorili Božidar Zejak, direktor Pedagoškog muzeja i Dragana Krstić, direktorka OŠ Mika Antić iz Pančeva.

Danas, na svečanom otvaranju izložbe učenici škole priredili su prigodan program kojim su dodatno približili raznovrstan rad sa decom koji se primenjuje u ovoj pančevačkoj školi.

 

0b draski program mika antic

 

Dragana Krstić, direktorka OŠ Mika Antić kaže da Pedagoški muzej na ovakav način promoviše svoju saradnju sa školama, dodajući da je ovo veoma značajan događaj za promociju same škole.

Taj prelazak preko Dunava za nas je prilika da promovišemo školu i van grada. Razvijamo i predstavljamo i drugima našu ideju da škola nije samo obrazovni i sportski već i kulturni centar u naselju Strelište. Ova izložba je način da se unaprede kapaciteti škole u oblasti kulture i predstavi i afirmiše stvaralaštvo dece. Ne manje značajan je i cilj da se deca vrate u muzeje, da im se približi prošlost i na taj način da šire svoja znanja, rekla je Dragana Krstić.

Na izložbi su predstavljeni literarni i likovni radovi na temu “Najlepši ćirilični rukopis”, radovi učenika za nastavu geografije, odnosno modeli planeta koje su izradili učenici. Predstavljen je i Etno kutak škole - stalna postavka sa starinama koje su prikupili učenici. Izloženi su likovni radovi: portreti Mike Antića koje su nacrtali đaci.

 

0a muzicki program

 

Izložili smo i pehare i priznanja da se vidi da smo uspešni u oblasti kulture, sporta i obrazovanja. Učenici su izveli kraći program posvećen jednim delom Miki Antiću. U dramskom delu programa naša učiteljica je uradila dramatizaciju teksta Džemper. Izveden je izbor poezije posvećen Svetom Savi, jedan učenik je recitovao stihove Matije Bećkovića, kao i stihove Mike Antića na engleskom jeziku, a za muzički deo su bile zadužene dve učenice koje su izvele numeru “Pukni zoro” na harmonici i violini, ispričala nam je direktorka Krstić.

Inače, tokom godine u Pedaškom muzeju se obično svake godine predstave po dve škole, jedna osnovna i jedna srednja, i to uglavnom beogradske. Retko kad škole iz drugih sredina dobiju priliku za tako nešto.

Ovo je prvi put da se neka pančevačka škola predstavlja u Pedagoškom muzeju u Beogradu i iskoriste priliku da i vi obiđete ovu izložbu do 13. aprila.

 

0d etno soba mika antci

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00