petak, 7. april 2017.  06:20h
Pročitano 1296 puta

Za kanalizaciju u Jabuci i Ivanovu po 20 miliona od Pokrajine

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo i Grad Pančevo zaključili su juče ugovore o dodeli bespovratnih sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije objekata fekalne kanalizacije za projekte u Ivanovu i Jabuci.

Potpredsednik Vlade Vojvodine Đorđe Milićević: „Podsticajnim merama Pokrajinske vlade omogućavamo ravnomeran razvoj svih delova Vojvodine“ Potpredsednik Vlade Vojvodine Đorđe Milićević: „Podsticajnim merama Pokrajinske vlade omogućavamo ravnomeran razvoj svih delova Vojvodine“ http://vojvodina.gov.rs

U pitanju su projekti:

1. Nastavak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Ivanovo u Pančevu i
2. Nastavak izgradnje kanalizacione mreže u naselju Jabuka u Pančevu

Ugovori su zaključeni po osnovu Konkursa za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije u 2017. godini.

Za Ivanovo je Pokrajina opredelila 19.422.400,00 dinara što je 80% vrednosti investicije, dok će Grad ovaj projekat sufinansirati sa 4.855.600,00 i obezbediti sredstva za PDV. Radovi treba da obuhvate izgradnju u ulicama 29. novembar, Ribarskoj i Proleterskoj ulici, i da se na taj način omogući da se 84 domaćinstva priključi na mrežu. Rok za završetak posla je 12 meseci od potpisanog ugovora nakon sprovedenog postupka javne nabavke.

Za realizaciju u Jabuci, Pokrajina je opredelila sredstva u iznosu od 19.016.800,00 dinara, dok će Pančevo projekat sufinansirati sa 4.754.200,00 dinara što predstavlja 20% vrednosti investicije, kao i sredstva za PDV. Radovi su planirani za ulice Maršala Tita, Hristijana Karpoša i Lole Ribara i treba da omoguće priključke za 142 domaćinstva. Rok za završetak investicije je 12 meseci nakon izabranog ponuđača.

Investicije će biti realizovane uz stručnu pomoć JP Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva.

 

06042017 ugovori 5

 

Potpredsednik Pokrajinske vlade Đorđe Milićević uručio je juče sa pokrajinskim sekretarom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vukom Radojevićem ugovore predsednicima lokalnih samouprava koje su ostvarile pravo na bespovratna sredstva po osnovu dva konkursa Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Ugovorima uručenim u Klubu poslanika u Skupštini AP Vojvodine, 9 lokalnih samouprava sredstva će dobiti za uklanjanje divljih deponija s poljoprivrednog zemljišta i privođenje nameni tog zemljišta, dok će po konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, sredstva za projekte dobiti 11 lokalnih samouprava.

Ove godine, za uklanjanje deponija sa državnog poljoprivrednog zemljišta Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo obezbedio je 15 miliona dinara. Uz učešće lokalnih samouprava koje su na konkursu ostvarile pravo na sredstva iz budžeta – Apatin, Alibunar, Bela Crkva, Vršac, Žabalj, Irig, Kikinda, Novi Kneževac, Subotica – otpad će biti očišćen sa oko 260 000 m2 divljih deponija, a ukupna vrednost čišćenja iznosiće 23.9 miliona dinara.

Po konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, u 2017. godini, za 14 projekata u iznosu od 132.5 miliona dinara sredstva je za naseljena mesta na svojoj teritoriji dobilo 11 lokalnih samouprava – Apatin, Bačka Topola, Beočin, Bečej, Vršac, Kovin, Novi Bečej, Pančevo, Pećinci, Senta i Stara Pazova. Kako je u budžetu od predviđenih 150 miliona dinara preostao iznos od 17.5 miliona dinara, taj iznos će biti uključen u naredni konkurs i verovatno biti objavljen u drugoj polovini ove godine.

Autor:  Grad Pančevo/Vlada Vojvodine
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00