sreda, 5. april 2017.  22:42h
Pročitano 3273 puta

Održani "Dani pozorišta" u vrtiću "Petar Pan"

Zahvaljujući dobroj saradnji vaspitača, roditelja i prijatelja dece u vrtiću “Petar Pan” u Pančevu prekjuče su održani Dani pozorišta.

Detalj iz vrtića "Petar Pan", s Dana pozorišta Detalj iz vrtića "Petar Pan", s Dana pozorišta Petar Pan

Deca dve najstarije grupe izvela su predstavu “Ježeva avantura” (adaptacija i spoj dela Ježev kaputić i Ježeva kućica Branka Ćopića). 

 

0 jezeva avantura

 

Savet roditelja je doneo odluku da roditelji koji žele da dođu sa svojim detetom na predstavu izdvoje simboličan iznos, a prikupljeni novac da bude upotrebljen za potrebe vrtića i dece.

Pozorišnu predstavu gledalo je više od 200 roditelja, baka, deka, prijatelja i isto toliko dece. Sala i galerija vrtića bile su prepune gledalaca, što je podstaklo i motivisalo mlade glumce, a nas zaposlene prijatno iznenadilo i dalo motiva za neke nove akcije i poduhvate, kažu za naš portal članovi kolektiva ovog vrtića.

 

0 publika

 

Inače, ovo je bila samo jedna od lepih akcija i saradnji roditelja i vaspitača.

Zaposleni u ovom vrtiću svake godine trude se da unaprede saradnju sa roditeljima, pomognu im da lakše i bolje razumeju, upoznaju i podrže razvoj svog deteta, ali i sa druge strane da vrtić na razne načine dobije podršku od roditelja i prijatelja.

Prvo je 2015. godine u saradnji sa roditeljima, gde su oni zajedno sa vaspitačima i stručnim saradnicima bili aktivni učesnici, kreatori i moderatori, realizovana radionica na temu “Tolerantno je šarmantno”. Na osam različitih radionica prisustvovalo je 120 roditelja i 130 dece. Radionice su bile zamišljene kao neka vrsta radnog seminara i naišla je na veliko oduševljenje dece i roditelja koji su u njoj učestvovali.

Zatim su 2016. godine realizovane radionice po projektu MENSA NTC sistema učenja „OPEN DOOR DAY” gde je prisustvovalo oko 70 roditelja i isto toliko dece.

 

0 deca u petru panu

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(5 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00