nedelja, 2. april 2017.  10:50h
Pročitano 3216 puta

Kreativna radionica povodom Uskrsa (FOTO)

Više od tridesetoro dece vojlovačkog slovačkog Kulturno-prosvetnog društva „Đetvan“ i crkvenog podmlatka učestvovalo je u kreativnoj radionici koju su organizovale članice Udruženja žena pri ovom društvu.

Svi radovi koje su deca napravila na ovoj radionici, biće izloženi na izložbi ručnih radova koja će biti organizovana na Uskršnji ponedeljak Svi radovi koje su deca napravila na ovoj radionici, biće izloženi na izložbi ručnih radova koja će biti organizovana na Uskršnji ponedeljak D. Valek

Tema ove radionice bila je Uskrs, tako da su deca ukrašavala jaja i pravile uskršnje aranžmane.

Ana Panjik, predsednica Udruženja žena pri ovom kulturno-prosvetnom društvu kaže da su na ovu ideju došli odavno.

 

Ana Panjik

Prvo smo ukrašavali uskršnja jaja tehnikom dekupaž, što im je na moje iznenađenje išlo veoma dobro. Takođe su pravila cvetove od papira, dok su oni najmlađi pravili razne figure od plastelina i crtali, dodala je Ana Panjik.

 

Kada smo to predložili ženama, članicama udruženja, posebno one mlađe su odmah prihvatile da organizuju ovakvu radionicu. Rešili smo da animiramo decu kako bismo ih odvojili od telefona i kompjutera i skrenuli im pažnju na ovakav kreativan rad. Prvo smo pozvali decu koja pohađaju veronauku pri slovačkoj crkvi u Vojlovici, takođe smo pozvali i decu koja idu na folklor u Đetvanu, rekla je Ana Panjik.

Deca su bila veoma zainteresovana za ovu radionicu i kako kažu, najviše im se dopalo što su imale priliku da nauče razne tehnike dekoracije.

Najviše mi se sviđa što sam naučila dekupaž. Zalepila sam sovu, zeca i cvet na jaje koje sam ukrašavala, napominje jedna od učesnica.

  

0 a jaja valek

 

Crtala sam, seckala makazama, zeca, pticu, kaže još jedna od učesnica ove radionice.

Svi radovi koje su deca napravila na ovoj radionici, biće izloženi na izložbi ručnih radova koja će biti organizovana na Uskršnji ponedeljak, za kada je najavljen i kulturno umetnički koncert ovog društva.

 

0 b valek jaja farbanje

Autor:  Dejan Valek
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00