ponedeljak, 27. mart 2017.  16:47h
Pročitano 3223 puta

U toku radovi na izgradnji puta u proseku Ulice Joakima Vujića

U proseku Ulice Joakima Vujića na Strelištu prošle nedelje je započelo redovno održavanje, a radovi bi trebalo da budu završeni za nekoliko dana.

Trenutno se radi na iskopu zemljanog materijala, na koji će biti posuto 30 cm amortizujućeg sloja peska i 30 cm drobljenog kamena Trenutno se radi na iskopu zemljanog materijala, na koji će biti posuto 30 cm amortizujućeg sloja peska i 30 cm drobljenog kamena Pančevo.MOJKraj.rs

Ovaj deo Ulice Joakima Vujića, posebno nakon radova na izgradnji vodovodne mreže ostao je u veoma lošem stanju, jer tada vremenski uslovi nisu bili povoljni za radove na putnoj infrastrukturi.

Nakon završenih radova na postavljanju vodovodne mreže pao je sneg, zatim se tu napravilo blato i prosek je bio skoro neprohodan.

Maja Vitman, direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje grada danas je obišla ove građevinske radove i izjavila da će ulica do kraja nedelje dobiti sloj peska i drobljenog kamena što bi trebalo građanima koji žive u ovoj ulici da omogući bolje uslove da prolazak. 

 

1a maja vitman i josic obilaze radove

 

Radovi se izvode prema predviđenoj dinamici i trebalo bi da se završe do kraja nedelje, onako kao što smo i obećali našim sugrađanima nakon što je “Vodovod i kanalizacija” završio radove na postavljanju vodovodne instalacije kada je ulica po završetku tih radova ostala u lošem stanju. Mi nismo mogli zbog loših vremenskih uslova da radove izvodimo ranije, sada se zemljište prosušilo i sleglo. Izvodimo radove u dužini od 354 metara, a širina saobraćajnice biće 4 metra. Trenutno se radi na iskopu zemljanog materijala, na koji će biti posuto 30 cm amortizujućeg sloja peska i 30 cm drobljenog kamena, rekla je Maja Vitman, direktorka JP „Direkcija“

Vrednost radova je milion i devetsto hiljada dinara.

 

0 blatnjava ulica prosek joakima vujica streliste

 

Nikola Đorđević, stanar proseka Ulice Joakima Vujića veoma je zadovoljan što su u toku radovi na uređenju njegove ulice.

Zaista su bili veoma loši uslovi nakon završetka radova Vodovoda. Tih nekoliko meseca, do pre neki dan bilo je veoma teško, stalno smo bili u blatu. Nismo mogli normalno da prođemo ulicom a da se ne isprljamo, a automobili nisu mogli uopšte da prolaze. Kiša je bila naš najveći neprijatelj, tada su se i javljali najveći problemi. Kada je bio sneg, a nije padala kiša, nekako je i moglo da se prođe, ali čim bi pala kiša bilo je problematično. Radovi su krenuli i nama se čini da sve ovo sada brzo ide. Kako će izgledati kada završe radove videćemo, ali za sada smo zadovoljni, kaže Đorđević.

Aleksandar Jošić, predsednik IO MZ Vojlovica, kaže da ovi radovi mnogo znače, i njima gradska vlast pokazuje delima a ne rečima koliko je odgovorna jer rešava probleme koji su se gomilali u prethodnih 20 godina.

Dobićemo novu saobraćajnicu u 7. jula koja je u radovima. Na taj način rešićemo i problem poplava, odnosno kišne kanalizacije u Bratstva Jedinstva. I ovde su ljudi u 21. veku živeli bez vode i puta, a priključenjem na vodovod i rešenjem putne infrastrukture sve će uticati na to da bude bolji kvalitet života u Vojlovici. Nadamo se da će biti još nekih radova, kao što su proseci Bratstva Jedinstva i jedan i drugi, u zavisnosti od budžeta, rekao je Jošić.

2 maja vitman i aleksandar

 

Maja Vitman kaže da uporedo sa ovim radovima JP Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva radi nasipanje i u drugim delovima grada, 

Radimo prema mogućnostima, jer nemamo dovoljno struganog asfalta. Obećavam sugrađanima da će u narednom periodu, krajem aprila, početkom maja, biti više radova, kada nam „Putevi Srbije“, budu dostavili nove količine grebanog asfalta, rekla je Vitman.

Trenutno je u toku nasipanje ulica na Kudeljaskom nasipu, Novoj i Staroj Misi, Strelištu, Vojlovici, Gornjem gradu, Karauli i Skrobari.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00