četvrtak, 23. mart 2017.  13:18h
Pročitano 1299 puta

Obuka za pravilnu upotrebu autosedišta za decu

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u saradnji sa Agencijom za saobraćaj grada Pančeva i Komitetom za bezbednost saobraćaja grada Pančeva danas je organizovala obuku za pravilnu upotrebu bezbednosnih autosedišta za decu. 

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije sprovodi obuku za pravilnu upotrebu bezbednosnih autosedišta za decu, u 20 lokalnih samouprava Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije sprovodi obuku za pravilnu upotrebu bezbednosnih autosedišta za decu, u 20 lokalnih samouprava Grad Pančevo

U okviru obuke održana je tribina na temu „Problem stradanja dece u saobraćaju“ i teorijska i praktična obuka o upotrebi i pravilnoj montaži autosedišta u vozilima, uz diskusiju i pitanja na ovu temu.

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije sprovodi obuku za pravilnu upotrebu bezbednosnih autosedišta za decu, u 20 lokalnih samouprava, iz isto toliko policijskih uprava. 

Obuke su namenjene članovima lokalnih saveta za poslove bezbednosti saobraćaja, patronažnim sestrama, vaspitačicama i vaspitačima, predstavnicima policije, roditeljima i drugim zainteresovanima koji se bave poslovima bezbednosti saobraćaja.

Svrha obuke je podizanje nivoa informisanosti o temi upotrebe bezbednosnih sedišta, odnosno formiranje ispravnih stavova i ponašanja, kao i prenos znanja u vezi sa značajem njihove upotrebe i pravilnom postavljanju i korišćenju. 

Za ovu priliku pripremljena je brošura o pravilnoj upotrebi sedišta.

 

obuka autosedista 1

 

Prisutne roditelje i učesnike u ime grada Pančeva pozdravila je članica Gradskog veća zadužena za obrazovanje mr Tatjana Božić, u prisustvu predsednika Komiteta za bezbednost saobraćaja grada Pančeva Aleksandra Stevanovića i ostalih članova gradskog komiteta, a u ime republičke Agencije za saobraćaj obratio se Branko Stamatović

Prisutni su ocenili da je obuka izuzetno korisna i važna, s obzirom na to da su deca najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju, naročito kao putnici u vozilu, te da su autosedišta i njihova pravilna postavljenost i upotreba veoma značajna za smanjenje rizika. 

Polaznici koji su prošli celu obuku, na poklon su dobili autosedišta za decu, koja je obezbedila Agencija za saobraćaj Republike Srbije.

 

obuka autosedista

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs/Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00