utorak, 21. mart 2017.  22:27h
Pročitano 4972 puta

Škola u Dolovu obeležila 245 godina postojanja

Osnovna škola u Dolovu danas je obeležila veoma značajan jubilej, kojim se retko koja škola može pohvaliti – 245 godina postojanja.

Program povodom Dana škole u Dolovu nosi naziv "Put oko sveta" Program povodom Dana škole u Dolovu nosi naziv "Put oko sveta" N.R.

Dolovački osnovci raduju se prvim danima proleća, zbog lepšeg vremena ali i zbog toga što njihova osnovna škola „Aksentije Maksimović” 21. marta proslavlja svoj dan. 

Ovogodišnja proslava bila je veća i bogatija, jer školstvo u Dolovu slavi 245. godina od postojanja.

Program povodom proslave kako jubileja, tako i samog Dana škole pripremali su učenici svih razreda više od mesec dana. U tome su im pomogli njihove učiteljice i učitelji, kao i profesorke i profesori. Jedna od organizatorki programa, profesorka srpskog jezika Nataša Jovanov Dragosavac istakla je da je ovogodišnja proslava zamišljena malo drugačije nego do sada i nosi naziv „Put oko sveta”. Školarci su pokušali kroz priču, pesmu i igru da dočaraju osobenosti i kulture raznih krajeva sveta.  

 

DAN ŠKOLE 7

 

Na samom početku programa okupljenima se obratio direktor škole Predrag Bogatinčević, osvrnuvši se pre svega na veliki jubilej od prvog pominjanja školstva u Dolovu 1772. godine, čime se malo mesta može pohvaliti. Zatim se iz prošlosti vratio u sadašnjost istakavši rezultate postignute na takmičenjima iz gotovo svih predmeta, a nada se da će i u bliskoj budućnosti biti dobrih uspeha i nastavka dobre tradicije dolovačke Osnovne škole.

 

DAN ŠKOLE 4

 

Zatim su na binu stupili učenici i poveli publiku u simboličan put oko sveta. Kroz to su ih vodili Lala i Sosa lično a na sceni su se smenjivali gusari, indijanci i kauboji, stari Rimljani i stari Grci, Indijci, Englezi, Nemci i drugi narodi.

Program su uveličali i folkloraši iz KUD-a „Banatski vez” to jest izvođački ansambl u kojem su upravo stariji osnovci škole „Aksentije Maksimović”.

 

DAN ŠKOLE 11

 

Pored dobrog raspoloženja okupljeni su svojim kućama mogli da ponesu i školski časopis „Svici” to jest peti broj ovih novina.

I ostala dešavanja u ovoj školi tokom godine biće u duhu jubileja - proslave 245. rođendana školstva u Dolovu.

 

DAN ŠKOLE 10

Autor:  Nikola Radonjin
Ocenite ovaj članak:
(6 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00