ponedeljak, 20. mart 2017.  17:20h
Pročitano 3679 puta

Počela rekonstrukcija Ulice 7. jula u Vojlovici

Rekonstrukcija Ulice 7. jula u Vojlovici počela je 15. marta, a u narednih 120 radnih dana biće postavljen savremeni asfalt, dve pešačke i biciklističke staze, javna rasveta i 150 parking mesta.

Rekonstrukcija Ulice 7. jula počela je 15. marta i predviđeno je da će radovi biti završeni za četiri meseca Rekonstrukcija Ulice 7. jula počela je 15. marta i predviđeno je da će radovi biti završeni za četiri meseca Pančevo.MOJKraj.rs

Od tog broja šest parking mesta biće za osobe sa invaliditetom.

Gradilište su danas obišli Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva i Maja Vitman, direktorka JP Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva.

 

 0 vojlovica raskrsnica 7. jula

 

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva podseća da je javna nabavka za ove građevinske radove sprovedena još krajem septembra prošle godine, ali da je zbog kraja građevinske sezone Gradsko veće donelo odluku da se sa početkom radova sačeka nova građevinska sezona.

Dobićemo savremenu saobraćajnicu dužine više od 800 metara, i mislim da je građani ovog dela grada, ne samo Ulice 7. jula, zaista zaslužuju. Stanovnici 7. jula će imati direktnu korist, ali ovo je i uvođenje u mogućnost radova na ostaloj infrastrukturi vezanoj za Vojlovicu i poprečne ulice. Na ovakav način biće obezbeđen i pristup kišnoj kanalizaciji u ovim ulicama, objasnio je Pavlov.

 

0a gradonacelnik i maja vitman obisli radove u vojlovici

 

Maja Vitman, direktorka Direkcije za izgradnju i uređenje Pančeva kaže da je vrednost investicije bila procenjena na više od 135 miliona dinara, ali da je ugovorena cena 122 miliona dinara.

Planom je predviđena izgradnja saobraćajnice, pešačko – biciklističke staze sa obe strane ulice u širini od po 3,5 metara, kao i izgradnja 144 parking mesta i 6 parking mesta za potrebe lica sa invaliditetom. Radićemo i javnu rasvetu kao i izgradnju kišne kanalizacije i rekonstrukciju dela vodovodne mreže, objasnila je ona.

S obzirom da Ulica 7. jula povezuje tri naselja: Strelište, Centar i Vojlovicu ima veliki značaj, a Nandor Balog, predsednik Skupštine MZ Vojlovica podseća i da veliki broj stranih delegacija dolazi u Vojlovicu, koja je multietična zajednica i prvi utisak o gradu gosti dobijaju upravo u Ulici 7. jula.

 

0a radovi u vojlovici u 7 jula

 

Drago mi je što je gradska vlast prepoznala ovaj infrastrukturni problem. U ovoj ulici smo posle svake kiše imali problema sa odvođenjem atmosferskih voda. Rekonstrukcijom ulice sve to će biti rešeno i dobićemo jednu modernu i lepu saobraćajnicu, rekao je Nandor Balog.

Do kraja nedelje počeće i radovi u Ulici Joakima Vujića na Strelištu, gde je predviđeno da se ulica dovede u red nakon radova na vodovodnoj mreži. Radovi su vredni 1,9 miliona dinara i predviđeno je da se naspe sloj peska i drobljenog kamena kako više ne bi bilo blata u ovom proseku Ulice Joakima Vujića.

 

IMG 20170320 121951

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(3 glasova)

Dodaj komentar



Saglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00