petak, 17. mart 2017.  15:00h
Pročitano 10550 puta

Novi direktor TOP-a Nikola Stoilković, a muzeja Miroslav Birclin

Odbornici na sednici Skupštine u Pančevu danas su razmatrali dnevni red od blizu sto tačaka dnevnog reda, ali su ih usvojili za oko dva sata rada.

Turistička organizacija Pančevo i Narodni muzej danas dobili nove direktore Turistička organizacija Pančevo i Narodni muzej danas dobili nove direktore Pančevo.MOJKraj.rs

Između ostalog na sednici su razmatrane i kadrovske tačke. Odbornici su usvojili ostavku dosadašnjeg direktora Turističke organizacije Pančevo, Branislava Rovčanina, a za vršioca dužnosti direktora imenovan je Nikola Stoilković.

Nikola Stoilković je diplomirani menadžer, a od 2011. godine bavio se privatnim poslom u oblasti foto i video produkcije, otac je dvoje dece. 

 

nikola stoilkovic

 Na slici: Nikola Stoilković, v.d. direktora Turističke organizacije Pančevo

 

Za novog vršioca dužnosti direktora Narodnog muzeja imenovan je Miroslav Birclin koji je je zamenio dosadašnju direktorku Svetlanu Mesicki koja je takođe podnela ostavku. Birclin je do sada radio kao arheolog u Zavodu za zaštitu spomenika kulture Pančevo.

Dosadašnja vd direktora Doma zdravlja Pančevo Danijela Ristovski Kornic većinom glasova odbornika imenovana je za direktorku ove zdravstvene Ustanove.

Na danas održanoj desetoj sednici lokalnog parlamenta odbornici su usvojili između ostalog, i plan i program rada Skupštine grada Pančeva kao i Plan detaljne regulacije za vetropark i dalekovod “Bela Anta” kod Dolova. 

Odbornici su usvojili i dopunu plana generalne regulacije šireg centra Pančeva, ali i doneli odluku o nabavci medicinske i druge opreme za bolnicu.

Odbornici su usvojili i Odluku da se Grad zaduži za nešto više od 273 miliona dinara. Za izgradnju Potamiškog kolektora, planirana su 234 miliona, izgradnju kanalizacije u Ulici kraljevića Marka 5 miliona i nastavak izgradnje kanalizacije u Omoljici, 10 miliona dinara. Planirani su i radovi u osnovnim i srednjim školama koji bi trebalo da koštaju oko 20 miliona dinara.

Odbornici su odlučivali i o Interresornoj komisiji Pančeva, predlogu odluke o izboru projekata u kulturi koji se finansiraju ili sufinansiraju gradskim novcem, kao i o izmeni odluke o lokalnim komunalnim taksama, dopuni odluke o poslovnom, magacinskom prostoru i garažama, kao i odluke o naknadi dela troškova boravka dece u privatnim vrtićima u Pančevu.

Odbornici su usvojili i program rada TOP-a, izveštaj o potrošnji gradskog novca za Dom zdravlja za prošlu i plan potrošnje za ovu godinu, izveštaj o radu komunalne policije i plan za ovu godinu, kao i plan rada Gradskog štaba za vanredne situacije, ali i program ginekološke i pedijatrijske zdravstvene zaštite u naseljenim mestima, program zdravstveno edukativnih predavanja u vrtićima i školama kao i izmene statuta gradskih preduzeća JKP “Mladost” i Direkcija za izgradnju i uređenje Pančeva.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(14 glasova)

Komentari  

+4 #1 Cane 17-03-2017 22:24
Da li ima negde CV Nikole Stiljkovića novog direktora TOP-a piše samo da je diplomirani menadzer. Gde je radio kao diplomirani menadzer?
Odgovori

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00