sreda, 15. mart 2017.  17:33h
Pročitano 1038 puta

Sledeće godine 20 miliona dinara za zaštitu potrošača

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas prilikom obilaska domaćeg trgovačkog lanca DIS u Pančevu da će sledeće godine biti izdvojeno 20 miliona dinara za organizacije za zaštitu potrošača.

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas domaći trgovački lanca DIS u Pančevu Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić obišao je danas domaći trgovački lanca DIS u Pančevu MTT

On je DIS posetio povodom Svetskog dana zaštite potrošača.

Prošle godine smo imali 16.400 primedbi na nivou cele Srbije što je za 1.900 više nego godinu dana ranije što nam govori da su potrošači bolje informisani, smatra Ljajić.

Ministar je podsetio da je u ranijem periodu u Srbiji bilo pet organizacija koje su se bavile zaštitom potrošača, a da ih sada ima sedam, što, kako je rekao, povećava mogućnost prijavljivanja nepravilnosti.

Najveći broj prigovora, 20 odsto, odnosio se na odeću i obuću, 12 odsto na mobilne telefone, sedam odsto na računare, šest na belu tehniku i četiri odsto na nameštaj, televizore i ostalo.

U 2018. godini uskladićemo Zakon o potrošačima, koji je već u 95 odsto usklađen sa evropskim tako što ćemo uneti dve nove direktive, naveo je Ljajić.

On je podsetio da je država ove godine izdvojila 15 miliona dinara za organizacije koje se bave zaštitom potrošača, što je, kako smatra značajno unapređenje u toj oblasti.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00