utorak, 14. mart 2017.  21:24h
Pročitano 2689 puta

U toku radovi na uređenju plaže u Banatskom Brestovcu

U toku su radovi na uređenju plaže u Banatskom Brestovcu, koja je deo zaštićenog prirodnog dobra Ponjavica.

Rukovodstvo JKP „Zelenilo“ na čelu sa direktorom preduzeća Danilom Bjelicom i gradska većnica za zaštitu životne sredine Katarina Banjai obišli su juče ovaj deo Ponjavice Rukovodstvo JKP „Zelenilo“ na čelu sa direktorom preduzeća Danilom Bjelicom i gradska većnica za zaštitu životne sredine Katarina Banjai obišli su juče ovaj deo Ponjavice JKP Zelenilo

Radovi obuhvataju uređenje same zelene površine, kao i postavku mobilijara i informativnih tabli.

Rukovodstvo JKP „Zelenilo“ na čelu sa direktorom preduzeća Danilom Bjelicom i gradska većnica za zaštitu životne sredine Katarina Banjai obišli su juče ovaj deo Ponjavice da bi videli kako napreduju radovi.

 

0 ponjavica raodvi

 

Grad Pančevo i Javno komunalno preduzeće Zelenilo obezbedili su 15 miliona dinara za park prirode Ponjavica.

Pet miliona dinara biće potrošeno za sprovođenje aktivnih i interventnih mera na zaštiti staništa i vrsta. Za pribavljanje opreme za funkcionisanje terenske službe planom je opredeljeno 2,5 miliona dinara dok će terenska obuka, edukacija i angažovanje čuvarske službe koštati 2 miliona dinara. Po million dinara opredeljeno je za izgradnju drvenih osmatračnica i podizanje šumskih zaštitnih pojaseva oko Ponjavice.

U narednom peridu u planu je da se formira čuvarska služba i da se u Omoljici uredi priobalje.

 

0 tabla ponjavica

 

Park prirode Ponjavica je zaštićeno prirodno dobro na teritoriji Grada Pančeva, između Omoljice i Banatskog Brestovca, na levoj obali donjeg toka reke Dunav. U Srbiji je zakonskim propisima kategorisano kao park prirode. Dužina toka Ponjavice u okviru parka prirode Ponjavice je 7,2 km, a pod zaštitom je 10 km toka. Površina zaštićenog dobra iznosi oko 134 hektara.

 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00