četvrtak, 9. mart 2017.  20:08h
Pročitano 1823 puta

Prijem reprezentativaca Specijalne Olimpijade Srbije kod gradonačelnika

Gradonačelnik Saša Pavlov dočekao je danas u svom kabinetu reprezentativce Specijalne Olimpijade Srbije i poželeo im sreću i uspeh na predstojećim Specijalnim zimskim olimpijskim igrama.

Na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji našu zemlju će predstavljati Pančevci -petoro sportista – članova Sportskog kluba „Kliker“ i troje sportista – članova Sportskog kluba pri Domu „Srce u Jabuci“, koji će se, u pratnji dvoje trenera, takmičiti u nordijskom trčanju Na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama u Austriji našu zemlju će predstavljati Pančevci -petoro sportista – članova Sportskog kluba „Kliker“ i troje sportista – članova Sportskog kluba pri Domu „Srce u Jabuci“, koji će se, u pratnji dvoje trenera, takmičiti u nordijskom trčanju Grad Pančevo

Reč je o petoro sportista – članova Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama „Kliker“ i troje sportista – članova Sportskog kluba pri Domu „Srce u Jabuci“, koji će se, u pratnji dvoje trenera, takmičiti u nordijskom trčanju na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama, koje će biti održane u Austriji sredinom marta.

Prijemu su prisustvovali i predsednik Sportskog saveza Pančevo, sekretar Saveza i predstavnici, predsednik kluba „Kliker, treneri i predstavnici klubova „Kliker“ i „Srce u jabuci“.

Gradonačelnik je tom prilikom istakao da je rezultat već postignut, činjenicom da ćemo u Austriji imati osam naših predstavnika, koji će na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama, u društvu 2.500 sportista iz celog sveta, predstavljati našu zemlju i naš grad.

Ovo je veliki uspeh, inkluzija je prioritet Grada Pančeva i ne samo inkluzija u školskom sistemu, nego i inkluzija u sportu i u zdravstvu, pogotovo imajući u vidu da Grad Pančevo izdvaja prilično velika sredstva za sport, ali ne samo za vrhunski i rekreativni sport, nego i za sport osoba sa invaliditetom, radi njihove što bolje inkluzije, poručio je Saša Pavlov.

Sportski direktor Specijalne Olimpijade Srbije i predsednik i trener Sportskog kluba za decu i omladinu sa posebnim potrebama "Kliker" Miodrag Maksimović rekao je da su sportisti vredno trenirali i dobro se pripremili za Zimske igre, da će se potruditi da daju svoj maksimum i možda se iz Austrije vratiti sa nekom medaljom, te da i da je sam odlazak za svakog člana ekipe lepo životno, i lično i profesionalno iskustvo.

 

0 gradonacelnik reprezentacija specijalne olimpijade srbije sportski savez e1489061225207

 

Pančevci su već imali uspeha na Specijalnim zimskim olimpijskim igrama. Naime, tri naše sugrađanke osvojile su šest medalja, jednu zlatnu, na Zimskim igrama u Americi 2009. godine.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00