sreda, 1. mart 2017.  15:30h
Pročitano 3130 puta

Uručeni ugovori o dodeli sredstava za samozapošljavanje

Ugovori poslednjoj grupi lica koja su krajem prošle godine konkurisala za dodelu subvencije početnicima u biznisu za samozapošljavanje u 2016. godini i kojima su odobrena sredstva za započinjanje sopstvenog posla, uručeni su danas u Gradskoj upravi Pančevo.

Ugovore je uručio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković Ugovore je uručio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković Grad Pančevo

Subvencija za samozapošljavanje dodeljuje se nezaposlenim licima u cilju započinjanja sopstvenog posla, odnosno pružanja podrške novoosnovanom privrednom subjektu, u jednokratnom iznosu do 500.000,00 dinara.

Ugovore je uručio član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković, koji je tom prilikom izjavio da su okviru programa samozapošljavanja, kao jedne od mera Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, krajem decembra odobrena su sredstva za 18 korisnika u iznosu od 4.665.000,00 dinara. 

 

0 milenko cuckovic samozaposljavanje

 

Sem novčane podrške, novim preduzetnicima na raspolaganju je i pravno-finansijsko savetovanje u trajanju od 12 meseci. Jedna od osam mera u okviru Lokalnog akcionog plana zapošljavanja i načina da sugrađani pronađu zaposlenje jeste i Sajam zapošljavanja, koji će ove godine biti održan 29. marta, najavio je Čučković.

Ove godine za realizaciju Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u budžetu je obezbeđeno nešto više od 26 miliona dinara.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00