utorak, 28. februar 2017.  16:23h
Pročitano 1217 puta

Vozila za odvoženje smeća na metan za uštede troškova

Nakon nabavke dva mercedesova vozila za odvoženje smeća na metan, JKP Higijena od danas raspolaže sa šest ekoloških kamiona kojima će ostvariti i značajne uštede.

Gradonačelnik Saša Pavlov danas je obišao novu deponiju i upoznao se sa prednostima nabavljenih kamiona za odvoženje smeća Gradonačelnik Saša Pavlov danas je obišao novu deponiju i upoznao se sa prednostima nabavljenih kamiona za odvoženje smeća Pančevo.MOJKraj.rs

S obzirom da je JKP Higijena preuzela obavezu odnošenja smeća i iz Starčeva i Dolova, čime su povećani troškovi ovog preduzeća, važno je da se vozni park osavremenjuje, a građanima obezbedi kvalitetnija usluga, kažu u ovom preduzeću.

Gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov kaže da imajući u vidu udaljenost regionalne deponije od grada, ali i od Starčeva i Dolova, a kako bi se racionalizovali troškovi prevoza i pružila kvalitetnija usluga građanima, jedan od načina bio je kupovina dva kamiona za odvoženje smeća, na metan.

 

0 gradonacelnik upoznaje performanse vozila

 

Vozila na metan troše za trećinu manje pogonskog goriva u odnosu na vozila koja već postoje. U voznom parku Higijene već postoji četiri vozila na metan, isto Mercedes, pridružili smo sada ova dva i razgovaramo o tome da bi tokom ove ili početkom sledeće godine trebalo da obezbedimo još minimalno dva vozila i da na taj način pojeftinimo cene usluga ili da ih bar ne povećavamo ali da unapredimo kvalitet usluga, kaže Pavlov.

Na novu deponiju dnevno se doveze 10 do 12 kamiona smeća, odnosno, između 80 i 100 tona. Osim iz Pančeva, na Novu deponiju odlaže se smeće i iz dva naseljena mesta: Starčeva i Dolova.

Bogdan Savić, direktor JKP Higijena kaže da moraju da šire svoj vozni park, da se unapređuju, da budu efikasniji, kako bi pružili građanima sve ono što je potrebno. 

Imamo 14 vozila i ta količina koju mi iznosimo na dnevnom nivou je velika, radimo u dve smene, samim tim sa ova dva kamiona dobijamo na prostoru kako bi što bolje radili. Kapacitet sanduka na kamionima je 17 i po i 15 kubnih metara, što je idealno rešenje za prevoz velikih količina otpada iz grada i naseljenih mesta, kaže Savić.

 

0 gradonacelnik obilazi deponiju

 

Za nabavku ova dva kamiona za odnošenje smeća iz prošlogodišnjeg budžeta izdvojeno je 13,5 miliona dinara. Kamioni su 6 godina stari, ali su veoma očuvani i u odličnom su stanju. Kamioni su isprobani, od juče su registrovani i od danas se priključuju voznom parku JKP Higijene.

Cilj JKP Higijene je da u budućnosti nabavi još vozila na metan kako bi što više uštedeli na gorivu i doprineli očuvanju životne sredine. 

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00