četvrtak, 23. februar 2017.  20:29h
Pročitano 1564 puta

Jubilej: hiljadu tv emisija "Jel rodilo?"

Novinar Dragan Vujačić više od dve decenije autor je televizijske emisije o poljoprivredi “Jel rodilo” koja se emituje na RTV Pančevu, a danas je upriličena svečanost povodom hiljadite emisije.

Dragan Vujačić od 1996. godine uređuje, priprema i vodi tv emisiju o poljoprivredi "Jel rodilo" na RTV Pančevu Dragan Vujačić od 1996. godine uređuje, priprema i vodi tv emisiju o poljoprivredi "Jel rodilo" na RTV Pančevu Pančevo.MOJKraj.rs

Svečanosti su prisustvovali poljoprivrednici, poljoprivredni stručnjaci, pčelari, predstavnici brojnih udruženja, predstavnici lokalne samouprave i drugih medija.

Bila je to prilika da se Vujačić osvrne na period od 1996. godine na ovamo, ali i da njegovi saradnici, prijatelji i sagovornici kažu po čemu oni pamte emisiju “Jel rodilo”.

Ovo je ujedno i jedna od najstarijih poljoprivrednih emisija u zemlji, starija je jedino emisija “Brazde” na RTV Vojvodini. Prva emisija emitovana je 5. maja 1996. godine, zvala se "Naši atari" i pod tim imenom postojala do 1998. godine, kada menja naziv u “Jel rodilo”, kako se i danas zove.

Za više od dve decenije postojanja za emisiju je govorilo više od 15.000 poljoprivrednika i stručnjaka.

 

IMG 20170223 105735

 

U okviru svečanosti slikama Živka Novkovića iz Dolova nagrađeni su dugogodišnji saradnici emisije. Povodom jubileja emisije Dragan Vujačić je uručio sliku Lajošu Šmitu, jedinom proizvođaču maline na teritoriji Pančeva, Zoranu Atanackoviću iz Crepaje koji se bavi organskom proizvodnjom, Aurelu Malajmareu, koji se godinama uspešno bavi govedarstvom i ratarstvom, porodici Burjan, vlasnicima Mesare Burjan, porodici Lazarov iz Omoljice koja sada obrađuje 700 lanaca zemlje, Mileti Stankoviću, poljoprivrednom stručnjaku koji i nakon što je otišao u penziju, nastavlja da savetuje ratare i Institutu Tamiš koji je prošle godine obeležio 60 godina postojanja, a saradnik je emisije “Jel rodilo” od prvog dana.

Novinar Dragan Vujačić za svoj rad više puta je nagrađivan u karijeri, prošle godine dobio je i Novembarsku nagradu Grada Pančeva, u penziji je, ali će, kako kaže, nastaviti da snima emisije o poljoprivredi očekujući da za dve godine obeleži i 1.100 emisiju.

Autor:  Pančevo.MOJKraj.rs
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00