četvrtak, 23. februar 2017.  18:09h
Pročitano 1224 puta

Paketi građevinskog materijala za 32 porodice

Gradonačelnik Saša Pavlov uručio je danas 32 ugovora korisnicima kojima će biti dodeljeni paketi građevinskog materijala u okviru Regionalnog stambenog programa za poboljšanje uslova stanovanja za teritoriju grada Pančeva.

Gradonačelnik Saša Pavlov uručio je danas 32 ugovora korisnicima kojima će biti dodeljeni paketi građevinskog materijala Gradonačelnik Saša Pavlov uručio je danas 32 ugovora korisnicima kojima će biti dodeljeni paketi građevinskog materijala Grad Pančevo

U okviru potprojekta 2 biće dodeljeni paketi za 18 korisnika, a u okviru potprojekta 4 pakete će dobiti 14 korisnika, sa maksimalnom vrednošću paketa do 9.500 evra.

Gradonačelnik Saša Pavlov izjavio je da se u Pančevu ove aktivnosti sprovode od 1991. godine.

Ovakve aktivnosti sprovodimo od 1991. godine, kada je u Pančevo došlo oko 12.000 izbegličkih porodica, za koje je Grad zajedno sa Komesarijatom za izbeglice i migracije RS, preko našeg lokalnog Povereništva i međunarodnih humanitarnih organizacija obezbedio velika materijalna sredstva po mnogim programima, a najviše po programima otkupa seoskih kuća i kroz humanitarnu pomoć, kazao je Pavlov.

Gradonačelnik je naveo da je Grad u prethodnih 12 godina porodicama izbeglih i interno raseljenih lica dodelio na korišćenje 164 stambenih jedinica, 217 paketa građevinskog materijala, vrednosti od gotovo 45 miliona dinara, 11 seoskih kuća ukupne vrednosti od skoro 10 miliona dinara i četiri montažne kuće vrednosti od 10 miliona dinara.

U okviru ekonomskog osnaživanja ovih porodica i raseljenih i izbeglih lica, obezbeđena su sredstva za rad za 37 porodica ukupne vrednosti od oko 5 miliona dinara.

Za ovu populaciju u gradu je za programe pomoći i podrške do sada izdvojeno 84 miliona dinara, istakao je Pavlov.

 

0a dodela ugovora za pakete gradjevinskog materijala

 

Član Gradskog veća zadužen za područje rada, zapošljavanja i socijalne politike Milenko Čučković rekao je da će Grad Pančevo i u ovoj godini aplicirati za sredstva.

Već imamo najave da ćemo dobiti sredstva za nove projekte u okviru Regionalnog stambenog programa zbrinjavanja, tako da će i oni koji sada nisu dobili sredstva, moći da podnesu zahtev i nadam se da će to biti pozitivno rešeno, kazao je Čučković.

Član Gradskog veća podsetio je da je pre mesec dana uručeno 14 ugovora za otkup seoskih domaćinstava i da se su trenutno u postupku procedure za otkup montažnih kuća, koje su već dodeljene, kako bi se ove kuće isporučile.

Autor:  Grad Pančevo
Ocenite ovaj članak:
(1 Glas)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00