utorak, 21. februar 2017.  17:00h
Pročitano 4234 puta

Počela gradnja Prekršajnog suda u Pančevu (FOTO)

Ministar pravde Nela Kuburović položila je danas kamen temeljac za izgradnju nove zgrade Prekršajnog suda u Pančevu, čijim će završetkom taj sud dobiti adekvatan prostor za rad.

Nova zgrada biće u naselju Tesla, pored Osnovne škole "Isidora Sekulić" na prostoru stare Fabrike obuće koja je srušena pre nekoliko nedelja.

Kuburović je istakla da Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje unapređenju infrastrukturnih kapaciteta sudova, a da Prekršajni sud u Pančevu radi u uslovima koji nisu primereni, budući da u prostorijama površine od oko 200 metara kvadratnih, koje se nalaze u stambenoj zgradi, radi 17 sudija i 45 zaposlenih.

Ona je naglasila da bi nova zgrada, koja će se prostirati na oko 900 metara kvadratnih, trebalo da bude završena do kraja godine.

Ministarka pravde je ukazala da je za izgradnju nove zgrade iz Republičkog budžeta izdvojeno oko 95 miliona dinara, a da je sam Prekršajni sud u Pančevu u 2016. godini naplatom kazni praktično sam obezbedio ta sredstva.

Kuburović je precizirala da je ukupna naplata novčanih kazni svih prekršajnih sudova u Srbiji u prošloj godini iznosila 4,6 milijarde dinara i da je to jedan od razloga zbog kojeg Ministarstvo pravde posebnu pažnju posvećuje prekršajnim sudovima i unapređenju kapaciteta njihovog rada.

Ona je rekla i da se uskoro očekuje završetak radova na novim zgrada prekršajnih sudova u Užicu i u Požarevcu, kao i da će Ministarstvo izmenama i dopunama Zakona o prekšajima nastojati da unapredi dalji rad prekršajnih sudova i obezbedi veći broj rešenih predmeta.

Otvaranju radova prisustvovali su i predsednik Prekršajnog apelacionog suda Zoran Pašalić, predsednik Prekršajnog suda u Pančevu Ljiljana Košutić i gradonačelnik Pančeva Saša Pavlov.

Autor:  Ministarstvo Pravde RS
Ocenite ovaj članak:
(2 glasova)

Dodaj komentarSaglasan sam sa pravilima komentarisanja navedenim u uslovima korišćenja!
EUR 0.00 0.00 USD 0.00 0.00 CHF 0.00 0.00 SEK 0.00 0.00